Jehan Barbur Kimdir? İstiklal Jehan Barbur kimdir?

Türk müzik sahnesinin kendine has seslerinden biri, yetenekli bir şarkıcı-şarkı yazarı olan Jehan Barbur'un kim olduğu merak ediliyor. Peki Jehan Barbur Kimdir? İstiklal Jehan Barbur kimdir?

Jehan Barbur Kimdir? İstiklal Jehan Barbur kimdir?

Sakinleştirici sesi ve anlatım yüklü şarkılarıyla Türkiye'nin en iyi caz vokallerinden ve şarkı yazarlarından biri olan Jehan Barbur Kimdir? İstiklal Jehan Barbur kimdir? İşte Jehan Barbur'a dair merak ettikleriniz...

Jehan İstiklal Barbur, müzik dünyasında kendi yolunu çizmiş, özgün bir şarkıcı-şarkı yazarı olarak tanınır. 12 Nisan 1980 tarihinde Beyrut, Lübnan'da dünyaya gelen Barbur, Hristiyan Arap kökenli bir Türk sanatçıdır. Ailesi İskenderun'da yaşamasına rağmen, annesinin sağlık koşulları nedeniyle Beyrut'ta doğmuş ve hemen ardından çocukluğunu geçireceği İskenderun'a dönmüştür.

Barbur, müziğe olan ilgisine rağmen, babasının konservatuvar eğitimi konusundaki çekinceleri nedeniyle Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne burslu olarak girmiştir. Üniversite yıllarında tiyatro ve müziğe olan ilgisini amatör olarak sürdürmüş, 2002 yılında mezun olduktan sonra ise müzik kariyerine profesyonel bir adım atmıştır.

İstanbul'a taşındıktan sonra, canlı müzik mekanlarında sahne alarak ve müzisyenlerle tanışarak müzik dünyasına adımını attı. İlk olarak pop ve caz türlerinde farklı gruplarla vokalist olarak yer aldı. Bülent Ortaçgil'in desteği ve Ada Müzik ile anlaşması, onun müzik kariyerinde dönüm noktası oldu.

Jehan Barbur Kimdir? İstiklal Jehan Barbur kimdir?

2009 yılında "Uyan" adlı ilk stüdyo albümünü çıkardı ve bu albümün ardından "Hayat", "Sarı", "Sizler Hiç Yokken" ve "Evim Neresi" gibi albümleri piyasaya sürdü. Ayrıca "Kuzgunu Uçmak" maxi single'ı ve "Ürkerek Söylerim", "İki Keklik" gibi single'lar da onun zengin repertuvarına eklendi.

Barbur'un müzikal yolculuğu, televizyon dizileri için şarkılar seslendirmesiyle de devam etti. "Asi", "Sır Gibi" ve "Gece Sesleri" gibi dizilerdeki şarkılarıyla tanındı. Ayrıca Zuhal Olcay'ın "Aşk'ın Halleri" albümünde "Şermin" adlı şarkının söz yazarlığını üstlendi.

Onun sanat yolculuğu, Cem Karaca'nın yazdığı sözlerle ve Volkan Başaran'ın müziğiyle "Kirlenmiş Çığlık" şarkısını Can Bonomo ile seslendirmesi ve bu şarkının video klip yönetmenliğini Onur Mehame'nin yapması gibi iş birlikleriyle de zenginleşti.

2019 yılında, sanatının 10. yılını Beşiktaş Kültür Merkezi'nde düzenlediği bir konserle kutladı. Bu özel gecede Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Cahit Berkay gibi ünlü isimler yer aldı. Konserin yönetmenliğini yine Onur Mehame yaptı.

Jehan Barbur, müzik dünyasında sadece bir şarkıcı-şarkı yazarı olarak değil, aynı zamanda duygularını ve düşüncelerini müziğiyle ifade eden bir sanatçı olarak öne çıkar. Onun müzikal yolculuğu, Türk müzik kültürüne katkıda bulunan önemli bir parça olarak kabul edilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler