Sarkastik ne demek? Ne anlama gelir?

Sarkastik kelimesinin anlamına dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Sarkastik ne demek? Ne anlama gelir?

Sarkastik ifadesi, entelektüel bir tınıya sahip olmasının yanı sıra, merak uyandıran kelimeler arasında yer alıyor.

Bu kelimeyle karşılaşan birçok kişi, sarkastik nedir sorusunun cevabını bulmak için internet üzerinden araştırma yapmaktadır.

Sarkastik Ne Demek?

Sarkastik kelimesi, sarkazm içeren davranış ve tavırları tanımlamak için kullanılan bir sıfattır. Sarkazm ise "ince bir alayla, çaktırmadan can acıtma" anlamına gelir. Bu tür alaycı davranışlar sarkastik olarak adlandırılır. Ayrıca, sarkastik kelimesi taşlama veya kinaye gibi sözcüklerle de benzerlik gösterir.

TDK'ye Göre Çok Sarkastik ve Sarkastik İnsan Ne Anlama Gelir?

Sarkastik kelimesi, Türk Dil Kurumu'nda yer almayan bir terimdir. Ancak, Türkçede entelektüel bağlamda ve günlük konuşmalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Sarkazm düşüncesini eyleme dökme anlamına gelir.

Sarkastik insan, bu tür davranışları sergileyen kişidir. Yani, başkalarıyla ince bir şekilde, fark ettirmeden alay eden kişilerdir. Bu kişiler, alaycı eylemlerini öyle ustalıkla gerçekleştirirler ki, çoğu zaman karşı taraf dalga geçildiğini fark etmez.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler