Sinestezi ne demek?

Sinestezinin ne anlama geldiği araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Sinestezi ne demek?

Günlük yaşantıda sık kullanılmayan, duyulduğunda da anlamı merak edilen pek çok kelime var. Bu kelimelerden biri de sinestezi.

İnternet kullanıcı sinestezi ile ilgili olarak, "ne demek, ne anlama gelir" gibi aramalarda bulunuyor.

Sinestezi ne demek?

Sinestezi, bir duyu veya algı biçiminin uyarılmasının, başka bir duyu veya algı biçiminin otomatik ve istemsiz olarak uyarılmasına neden olduğu nörolojik bir durumdur.

Örneğin, sinestezi yaşayan bir kişi, müzik dinlerken renkler görebilir veya belirli bir kelimeyi duyduğunda belirli bir tat alabilir. Sinestezinin birçok farklı türü vardır ve en yaygın türlerinden bazıları şunlardır:

Sinestezi türleri

Grafem-renk sinestezisi: Kişi harfleri veya sayıları belirli renklerle ilişkilendirir.

Kromestezi: Seslerin renklerle ilişkilendirilmesi.

Tat-ses sinestezisi: Belirli tatların belirli sesleri uyandırması.

Sinestezi, her birey için benzersizdir ve sinestezik deneyimler kişiden kişiye değişir. Bu durum, genellikle doğuştan gelir ve nadiren sonradan kazanılır. Sinestezi, genel popülasyonda nadir görülen bir durumdur, ancak sinesteziklerin yaratıcılık ve sanatla ilgili alanlarda daha fazla temsil edildikleri gözlemlenmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler