Cep İşitme Kaybı Yapıyor

Günde bir saatten fazla cep telefonuyla konuşanların "s, f, h, t ve z" ile başlayan kelimeleri güçlükle anladığı belirlendiABD'DE bu hafta yapılan bir kulak-burun-boğaz konferansında sunulan araştırmada, cep telefonunu çok kullananların, özellikle yüksek

Cep İşitme Kaybı Yapıyor

Günde bir saatten fazla cep telefonuyla konuşanların "s, f, h, t ve z" ile başlayan kelimeleri güçlükle anladığı belirlendi

ABD'DE bu hafta yapılan bir kulak-burun-boğaz konferansında sunulan araştırmada, cep telefonunu çok kullananların, özellikle yüksek frekanslı sesler sayılan s, f, h, t ve z harfiyle başlayan kelimeleri anlamakta güçlük çektikleri saptandı. Araştırma, 18-25 yaş arasındaki 100 cep telefonu kullanıcısı ile kullanmayan 50 kişi karşılaştırılarak yapıldı.

ARAŞTIRMADA, 4 yıldan fazla süre günde 1 saati aşkın cep telefonu kullananların sesleri ayırt etmede güçlük çektikleri belirlendi. Uzmanlar, sorunun özellikle sağ kulakta görüldüğünü belirtti. İşitme kaybının nedeninin uzun süre cep telefonu kullanımından kaynaklanan radyasyonun iç kulakta tahribata yol açması olabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler