Bahçeli'den Karadeniz için uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, sel baskınlarının yaşandığı Karadeniz'in 'afet bölgesi' ilan edilmesini ve vatandaşların zararlarının giderilmesini istedi. Bahçeli, Giresun'da 22 Temmuz'da oluşan sel felaketinin ardından 27

Bahçeli'den Karadeniz için uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, sel baskınlarının yaşandığı Karadeniz'in 'afet bölgesi' ilan edilmesini ve vatandaşların zararlarının giderilmesini istedi.

Bahçeli, Giresun'da 22 Temmuz'da oluşan sel felaketinin ardından 27 Temmuz akşamı tekrar ikinci bir sel felaketi yaşandığını hatırlatarak, bir önceki afetten daha büyük bir yağışın oluştuğu bölgede büyük ölçüde hasar oluştuğunu vatandaşların yaşam şartlarını önemli ölçüde etkilediğini kaydetti.

Rize'de de etkili yağışlar nedeniyle derelerin taştığını ve çok sayıda işyerinin sular altında kaldığını ifade eden Bahçeli, açıklamasında şunları belirtti: "Bölgenin bir an önce 'afet bölgesi' olarak ilan edilerek vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi, olumsuz yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması için hükümeti acilen göreve davet ediyorum. Bölgede yaşayan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek, sel felaketine ilişkin inceleme ve gereken tedbirlerin
takibini yapmak ve vatandaşlarımızın ihtiyaç ve problemlerini yerinde tespit etmek amacıyla; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır başkanlığında Giresun Milletvekili Murat Özkan, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ve Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu'ndan oluşan bir heyet bölgeye gönderilmiştir. Milletvekillerimiz yarın (29 Temmuz 2009) bölgeye intikal ederek gerekli çalışmaları yapacaktır. Giresun'da olduğu gibi ülkemizin birçok yöresinde yaşanan sel felaketleri alt yapı yetersizliklerinin önceden giderilmesi ve gerekli tedbirlerin önceden alınmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Başta sel felaketlerinin olduğu bütün bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere, bütün milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vatandaşlarımızın mağduriyet ve sıkıntılarının en kısa sürede giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum".

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler