Bakan Özak: Spor engel tanımaz
Ampute Ligi'nin En İyileri ödülleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra, eski bakanlarından İsmet Sezgin, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkez
Ampute Ligi'nin En İyileri ödülleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Ödül törenine Devlet Bakanı Özak'ın yanı sıra, eski bakanlarından İsmet Sezgin, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Alp Yalman, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktörler Yılmaz Vural, Rasim Kara ve Giray Bulak, eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Temizkanoğlu, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Ankara Şubesi Başkanı Semih Baskan da katıldı.
Törende bir konuşma yapan Özak, "Spor için hiçbir engel tanımayan engelli sporcularımız, sporun toplumda yaygınlaşması için çok önemli birer örnek konumundalar" dedi.
Başta Hadi Türkmen olmak üzere, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Özak, konuşmasında, gazileri saygıyla, şehit düşenleri rahmetle andı.
Türkiye'de çok sayıda engelli vatandaşın bulunduğunu ifade eden Özak, temel amaçlarının, engelli vatandaşlar ve ailelerinin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi. Bunun için topyekun hareket etmek gerektiğine işaret eden Özak, bakanlık olarak genel bütçeden ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan aldıkları destekle bu engelleri kaldırmaya çalıştıklarını, ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. Sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün de engelli vatandaşlara destek olması gerektiğini vurgulayan Bakan Özak, bu konuda basına da büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.
Bakan Özak, hükümet olarak, sosyal hayatta, kültürde, sanatta ve sporda engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, yürürlükte olan Özürlüler Kanunu'nun, diğer ülkelere örnek oluşturacak bir kanun olduğunu söyledi. Engellilere sağlanan hakların ve imkanların her geçen gün arttığını ifade eden Bakan Özak, sporun, engellilerin sosyal hayata dahil olması için çok önemli bir araç olduğunu belirtti. Bunun için engellilerin spor yapmasını sağlamak gerektiğine işaret eden Özak, bu amaçla yakın bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü imzalandığını belirtti.
Bakan Özak, eğitim ve sporun bir arada yapılması gerektiğinin de altını çizdi. Türkiye'de 2,5 milyon lisanslı sporcu bulunduğunu, ancak bu sayının çok az olduğunu belirten Faruk Nafız Özak, lisanslı sporcu sayısının bir an önce artırılması gerektiğini bildirdi.
Türklerin sporu çok seven ama yeterince spor yapmayan bir millet olduğunu ifade eden Bakan Özak, "Spor için hiçbir engel tanımayan engelli sporcularımız, sporun toplumda yaygınlaşması için çok önemli birer örnek konumundalar. Tüm başarılı sporcularımızı kutluyorum" dedi.
TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın da merkezlerinin kuruluşundan itibaren tüm engelli spor branşlarına destek verdiğini ve bu branşların gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.
Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gülpınar ise bedensel engelli sporcu olmanın, insan doğasını keşfetmeye yönelik bir yolculuk, var olan sınırları zorlamak ve aşmak olduğunu ifade etti.
TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Faruk Alpaydın, Kulüpler Birliği Vakfı adına Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de ödüllerini Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın elinden aldı. Özak da eski bakanlardan İsmet Sezgin'in elinden ödülünü aldı.