Türkler'in en iyisi Fatih Tekke

Trabzonspor'da 4.5 yıl futbol oynadıktan sonra başka kulüplerde futbol oynayan ve şuan Eskişehirspor'da forma giyen Mehmet Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.Mehmet Yılmaz, eski takım arkadaşı Fatih Tekke için Türkiye'den yurt dışına giden en iyi futbo

Türkler'in en iyisi Fatih Tekke

Trabzonspor'da 4.5 yıl futbol oynadıktan sonra başka kulüplerde futbol oynayan ve şuan Eskişehirspor'da forma giyen Mehmet Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mehmet Yılmaz, eski takım arkadaşı Fatih Tekke için Türkiye'den yurt dışına giden en iyi futbolcunun olduğunu söyledi.

İşte Mehmet Yılmaz röportajından çarpıcı kısımlar…

"Trabzonspor'da 4,5 yıl oynadım, çok iyi dönemlerim oldu. Ama futbol inişli-çıkışlı her zaman üst seviyede kalamıyorsunuz. O zaman gençliğimiz vardı, durum farklıydı. Şu an yaşım 30, futbol için en verimli çağlardan bir tanesindeyim. O zaman yalnızca santrafor oynuyordum, şu an orta sahanın sağı, solu, forvet arkası her bölgede görev yapıyorum. Büyük takımlarda oynamak çok başka bir duygu, bu benim için büyük tecrübe oldu. Bazı yerlerde benim hatam, bazı yerlerde şanssızlık devreye girdi. Futbolda istediğin kadar yetenekli ol, bazen istediklerin olmuyor. Belki de o şans benim yanımda yoktu.Trabzonspor'dan ayrılma sebebim yalnızca kendimle ilgili. 4,5 yıl Trabzonspor'da oynadıktan sonra bir yenilik istedim, o yeniliğin de bana çok iyi geldiğini düşünüyorum."
 
"İSTESEYDİM ŞU AN TRABZONSPOR'DA 9. YILIM OLURDU"

-Mehmet Yılmaz, Trabzonspor'un ağırlığını kaldıramadı yönünde de eleştiriler vardı...
"Trabzonspor'un ağırlığını kaldıramasaydım o formayı 4,5 yıl giymezdim. Hele bir de Türk santrafor olarak hiç şansınız olmazdı. Ben aslen de Trabzonluyum, bana yenilik lazım olduğu için Trabzonspor'dan ayrıldım yoksa hala Trabzonspor forması giyiyor olurdum. Hiçbir hoca ile hiçbir yönetici ile sorunum olmadı. Tamamen profesyonel bir hayat yaşıyorum, oynayıp oynamamayı da hiçbir zaman sorun haline getirmedim. Kalmak isteseydim, şu ana kadar Trabzonspor'da kalırdım, Trabzonspor'da 9. yılım olurdu."
 
-Trabzonspor kendi evlatlarına karşı vefasız mı?
"Benim Trabzonspor'dan ayrılma sebeplerimden bir tanesi de bu. Bizim dönememizde Fatih, Gökdeniz gibi birçok Trabzonsporlu oyuncu kadrodaydı, zaten başarıların geldiği dönem de buydu. Fenerbahçe'den sonra şampiyonluğu kıl payı kaçırdığımız, 11'de 11 galibiyet ile tarihe geçtiğimiz, iki tane Türkiye Kupası'nın alındığı en iyi dönemlerden birinde Trabzonspor'da oynadım. İyi dönemlerde en iyi sensin, biraz bocalayınca senden kötüsü yok."

"TRABZONSPOR KENDİ EVLATLARINA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMALI"
 
-Peki Trabzonspor'un başarıya ulaşması için takımda illa ki Trabzonlu oyuncuların ağırlıkta mı olması lazım?
"Bunu böyle değerlendirmemek gerekir. Ama Trabzonspor'da, Trabzonlu oyuncuların da olması lazım. Şu an görüyoruz ki çok fazla Trabzonlu oyuncu yok. Bizim zamanımızda başarı vardı, o başarı yavaş yavaş azalmaya başladı. Trabzonspor kendi evlatlarına daha çok sahip çıksaydı, çok daha farklı şeyler olabilirdi. Ben bunu kendi adıma söylemiyorum, gelecek nesiller için de söylüyorum. Çok yetenekli alt yapıdan gelen kardeşlerim var, bunların elinden tutulması gerekiyor. Şu an kadroda olan Tayfun'a da destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum."

-Tayfun'un da Trabzonspor'da işler kötü gidince yoğun protesto alan ve ıslıklanan isimlerin başında geldiğini görüyoruz...
"Bunlar yanlış şeyler, ne olursa olsun bir futbolcuyu ıslıklamak hiç hoş değil. Bir forma ve takım için mücadele ediyorsun, bir de Trabzonlu olduğun zaman daha farklı bir baskı  üzerinde oluyor. O baskıyla sahaya çıkıyorsun, performansının belki de yüzde 50'siyle mücadele ediyorsun. Dışarıdan gelen bir futbolcu için bunlar geçerli değil. Evinde, sokakta herkesden eleştiri alıyorsun. Trabzonspor'da futbol çok farklı anlamlar içeriyor. Futboldan inanılmaz bir beklenti var, binin üzerinde amatör takım var. Yılların vermiş olduğu şampiyonluk özleminin de bu baskı da payı büyük."

-Trabzonspor bu kadrosuyla başarılı olabilir mi?
"Şu anki görüntüyle bana bu zor geliyor. Büyük takımlar için iyi başlamak çok önemli. Trabzonspor, Sivas galibiyetiyle sezona iyi girdi ancak ardından üst üste gelen kötü sonuçlar, Avrupa'ya erken veda ile bir çöküş dönemine girdiler. Son maçlarda gelen galibiyetlerle biraz moral buldular. Şampiyonluk zor ama Trabzonspor'un durumunu toparlayacak kadrosu var. Trabzonspor'un zamana ihtiyacı var."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ FATİH TEKKE"
 
-Şu an Trabzonspor'da olsaydın, ilk 11'de rahat bir şekilde forma giyebileceğini düşünüyor musun?
"Tabii ki düşünüyorum. Ben o zaman en iyi kadroda oynuyordum. Fatih Tekke ile 4 yıl yan yana çift santrafor olarak oynadım. Fatih Tekke'nin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok ve hiç de zorluk çekmedim."
 
-Trabzonspor taraftarının Fatih Tekke aşkı konusunda ne düşünüyorsun?
"Fatih Tekke'yi tartışmaya gerek yok. Bana göre Türkiye'nin en iyi futbolcusu, yurt dışında oynayanlar da dahil. Trabzonspor'da oynayacak bir oyuncu varsa o da Fatih Tekke'dir. Dört yıl bu adamla yan yana oynadım, inanılmaz özellikleri var, komple bir futbolcu. Liderlik vasfı, sol ayak, sağ ayak, kafa, zamanlama, top saklama ve çalım. Müthiş bir futbolcu."
 
-Trabzonspor'a Ocak'ta transfer olacağı konuşuluyor. Eski havasını bulabilir mi?

"Yetenek her zaman yetenektir, kaybolmaz. Fatih çabuk uyum sağlar."
 
-Gökhan Ünal ve Umut Bulut ile ilgili ne düşünüyorsun?

"İkisi de iyi futbolcu ama çok üzerlerine gidiliyor. Bunlar yanlış şeyler. Aynı mevkii de oynuyoruz, orada oynadığım için oranın yapısını da biliyorum, neler düşünebildiklerini tahmin ediyorum. İşleri gerçekten zor, taraftarın bu iki isme sahip çıkması gerekiyor."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler