Başkan Ahmet Metin Genç’in hızına yetişilemiyor! Projeler hızla hayata geçiyor

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Metin Genç, çalışmalarında hız kesmiyor.

Başkan Ahmet Metin Genç’in hızına yetişilemiyor! Projeler hızla hayata geçiyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç göreve geldiği 31 Mart 2024 tarihi sonrası hiç vakit kaybetmeden verdiği sözleri hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Öncelikle yılan hikayesine dönen hafif raylı sistem konusuna el atan Başkan Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürüttüğü görüşmeler sonrasında imzaların atılmasını sağladı.

hafif-rayli.jpeg

HAFİF RAYLI SİSTEM ÖNCELİKLİ PROJE
Ardından da dün yaptığı açıklama ile Hafif Raylı sistem projesinin ihalesinin yapılacağını Trabzon’a duyurdu.

Başkan Genç, “Bu proje Trabzon'un modernleşme yolunda atacağı en büyük adımlardan biri olacak. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı onay verdi. Bundan sonra süreç şöyle işleyecek. Hazırlıkları tamamlanmış olan Hafif Raylı Sistem Güzergah Etüdü ve Uygulama Projeleri, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihale edilecek. İhale sürecinin de kısa sürede tamamlanması için takibimiz sürecek. Uygulama projeleri tüm hafif raylı sistem güzergahı için, yani Akçaabat’tan Arsin’e kadar gerçekleşecek. Önümüzdeki yaz sonu itibariyle birinci etabın kazma vurulacak aşamaya gelmesini hedefliyoruz” dedi.

gulcemal.jpeg

“GÜLCEMAL TRABZON’UN GÜNDEMİNDEN DÜŞECEK”
Başkan Genç bu müjdenin ardından bir büyük proje olan Gülcemal projesi için de müjdeleri sıraladı.
Gülcemal projesini Trabzon’un gündeminden çıkarılacağını belirten açıklamayı yapan Başkan Genç, “Hepinizin malumu şehrimiz bir deniz şehri. Hemşehrilerimizin bir yakınması olmuştu. Sahil yoluyla beraber denizle bağımız birazcık kesintiye uğradı şeklinde. Bu nedenle biz deniz şehrinde hemşehrilerimizin denizden daha çok istifade edebilmesi anlamında Gülcemal projesinin başlangıcını yapmıştık. Önceki dönemde 250 dönümlük kısmın tahkimat işlemleri tamamlandı. Raylı sistemden sonra olmazsa olmaz bu dönem projelerimizden. Bizim için aslolan 800 dönümlük bir alanı süratle tamamlamak” ifadelerini kullandı.

Bu iki projenin müjdesini vererek alkış alan başkan Genç, bir çok projeyi daha hayata geçirmek için yorulmadan çalışmalarına devam ediyor.

“BİR ÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ”
Yol yapım ve bakım çalışmalarının yanı sıra, Emekli ve öğrenciye yüzde 50 indirimli su faturası, Ucuz ekmek, ucuz et, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Mama Üretim Tesisi, Emeklilerin sadece 1 TL’ye çay içebilecekleri Ayasofya sahilinde Hasbihal Cafe projesi, Trabzon – Tiflis uçak seferlerine öncülük etmesi, Üreten kadınların ürünlerine satış garantisi vererek ürünlerini pazarlayabilecekleri mekanlar açması, çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla Belediye Kreşleri Projesi’ni hayata geçirmesi, Turizm noktası oluşturup bir çok turiste yardımcı olarak Trabzon turizmine katkı sağlaması gibi bir çok projeyi de hayata geçirdi.

Trabzon – Ankara arasında adeta mekik dokuyan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yorulmak bilmeyen temposu, vatandaşlar tarafından takdir ile karşılanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler