Trabzon Kariyer Expo 2024 yoğun katılımla başladı! Gençler için büyük fırsat

Trabzon’da düzenlenen Kariyer Expo 2024 fuarı, iş dünyasıyla gençleri buluşturarak iş arayanlara önemli fırsatlar sağlıyor.

Trabzon’da düzenlenen Trabzon Kariyer Expo 2024 fuarı, iş dünyası ile gençleri buluşturan önemli bir etkinlik haline geldi. Özellikle iş arayan gençler ve üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan fuar, yoğun katılımla başladı.

KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a önemli açıklamalarda bulundu. Ursavaş, Trabzon Kariyer Expo 2024 fuarına olan ilginin oldukça yoğun olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Özellikle öğrencilerin ve iş arayan vatandaşlarımızın yoğun bir ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Biz Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak son yıllarda yaşadığımız, çözümü güç problemlerin üstesinden gelme adına ve istihdama daha fazla mezunumuzu katma adına, gerek mevcut öğretim programlarımızı, gerekse öğrencilerimizin bu kariyer planlamalarını düzenlemeye çalışıyoruz."

BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ

Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, günümüz iş dünyasında başarılı olmanın yalnızca tek bir kariyer yolundan ilerlemekle mümkün olmadığını ifade ederek, iş arayan adayların becerilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti. KTÜ olarak beceri odaklı eğitimi öncelik haline getirdiklerini söyleyen Ursavaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şunu iyi biliyoruz ki, artık günümüzde tek bir kariyer yolundan ilerleyerek iş bulmak oldukça zor. İş arama adaylarının mutlaka becerilerini geliştirmesi gerekiyor. Üniversitemiz ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarımızda beceri odaklı öğretimi artık hedefe aldık, mezunlarımızı bu şekilde yetiştirmek için gayret gösteriyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler