Trabzon Üniversitesi öğrencileri projelerini dünya çapında temsil edecek

Trabzon Üniversitesi, öğrencileri “Uzaktan Eğitim ve Akademik Motivasyon” konusunda yaptığı proje ile büyük bir başarıya imza attı.

Trabzon Üniversitesi öğrencileri projelerini dünya çapında temsil edecek

TRÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz danışmanlığında, Türkçe Öğretmenliği Bölümünden 7 öğrenci kongreye çağrıldı.

Öğrenciler, “PISA Okuma Başarısı”, “Göçmenlerin Dil Yeterliği”, “Uzaktan Eğitim ve Akademik Motivasyon” konularını kapsayan projeleriyle 17-19 Mayıs tarihlerinde Konya’da düzenlenecek olan “Hoca Ahmed Yesevi 8. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi”ne katılma hakkı kazandı.

tasarim7.jpg

"KARADENİZİ TEMSİL ETME HAKKI KAZANDI"
Projenin koordinatörlüğünü yürüten Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz, projede lisans düzeyinde tek kabul gören üniversitenin Trabzon Üniversitesi olduğunu belirterek “Gece-gündüz çalışarak akademik bulgularını uluslararası bilimsel platformda başarıyla sunan ekibimiz, Bayburt ve Ordu Üniversiteleri ile birlikte Karadeniz’i temsil etme hakkı kazandı” ifadelerini kullandı.

tasarim7-001.jpg

45 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCILAR OLACAK
Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz, toplamda 45 ülkeden katılımcının olacağı kongreye katıldığı için öğrencileri ile beraber gurur duyduğunu belirtti ve “Kongre kapsamlı bir akademik platform olarak öne çıkıyor. Türkiye’den Azerbaycan’a, Portekiz’den Kanada’ya, Peru’dan Filipinler’e; toplamda 45 farklı ülkeden katılımcılar Konya’da olacak. Uzaktan Eğitim ve Akademik Motivasyon üzerine biz de bilimsel işbirliği fırsatı bulacağız” ifadelerini kullandı.

Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz ile beraber projede Elif Seymen, Furkan Mete Sarı, Fatma Sıla Eroğlu, Mehmet Alihan Değer, Muhammet Özcan, Gökdeniz Berber ve Aslı Kadı adlı öğrenciler yer alıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler