Trabzon'da fındık fiyatları düşüşte! İşte güncel fındık fiyatı

Trabzon'da serbest piyasada fındık fiyatları aşağı seyrediyor.
Trabzon'da fındık fiyatları düşüşte! İşte güncel fındık fiyatı

Trabzon ve Karadeniz bölgesi başta olmak üzere üreticiler, fındık hasadı sonrası gözlerini fiyatlara çevirdiler.

Trabzon'da 18 Eylül Çarşamba günü itibarıyla 111 lira civarında olan fındık fiyatlarında düşüş yaşandı.

trabzonda-findik-fiyatlari-dususte-2.webp

Trabzon fındık fiyatı 23 Eylül 2024 Pazartesi

23 Eylül Pazartesi günü Trabzon'da serbest piyasada yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre tombul ve sivri fındığın kilogramı 107 lira civarından işlem görüyor. Üreticiler ise fiyatların önümüzdeki günlerde artması yönünde beklenti içinde.

Öte yandan TMO için yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Levant kalite fındığın kilogram fiyatı 130, Giresun kalite fındığın kilogram fiyatı ise 132 TL olarak belirlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
  • F.Dogan Gösterit / 24 Eylül 2024 08:54

    Üreticiyi bu hale düşüren tmo nezdinde tayyip hükümeti dir.Findik parasını 45 gun sonra veren bir yonetim üreticiyi tüccarın eline bırakmıştır.Oncelikle bunu gormemiz lazim.Zaten bu yilin maliyet ve girdi fiyatlarina gore cok dusuk tutulan findik taban fiyatina birde para verme süresi 45 gun olarak aciklaninca sonucun boyle olmasi
    hukumet tarafindan bilerek ve isteyerek sağlanmıştır.Saygilar sunuyorum.

    Yanıtla (1) (1)
  • Nurcan yazici / 23 Eylül 2024 15:24

    Kokarca yüzünden fındığın dışı saglam içi çürük diye elimizde kalıyor. Yazık günah toplaması gunlukcusu patosu derken 1cuval findik için bile ne kadar para harcanıyor. Yazık masraflarimiza

    Yanıtla (0) (0)
  • ismail / 23 Eylül 2024 14:02

    Özellikle Akçaabat'taki tüccarlar çok az veriyor. aynı fındık Akçaabat'ta 113 liarya alınmak isteniyorken Çarşıbaşı'nda 127 liraya alınıyor

    Yanıtla (0) (0)
  • Mahmut Yaşar / 23 Eylül 2024 13:53

    Süt üretimi yapan bir sürü insan mevcut. Süt bile sudan ucuz neredeyse diyorlar. 13 liraya sütü satabiliyorlarmış. Bu sadece fındık olayı değil herşey dengesiz. Bir emek ki öyle böyle değil fındık para etmez çay para etmez üreten geçimini üretimden sağlayan gerçekten halâ yaşayabiliyorsa ne olur o yaşamdan. Şükrediyoruz ama bu kadarda gelmeyin üzerimize. Çoluk çocuk istiyor alamıyoruz. Herkesin durumu bir değil. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

    Yanıtla (1) (0)
  • üretici / 23 Eylül 2024 12:51

    şu ülkede başka fiyatı düşen hizmet-ürün veya başka bir şey var mı ALLAH aşkına yazıktır fiyatla oynayan haramidir

    Yanıtla (4) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir