Trabzon'daki mobbing iddialarına yönelik Bakan Uraloğlu'ndan açıklama! " Şehrimize yakışmıyor"

Ulaştırma ve Altyapı bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da engelli bir çalışanın mobbinge maruz bırakıldığına dair iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da Sevilay Kurtop isimli Ortahisar Belediyesi personelinin mobbinge maruz bırakıldığına dair bazı basın yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bu sabah CHP Ortahisar ilçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Cüneyt Zorlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ‘mobbing’ iddialarının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu belirtmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir takım temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Haber61’i de ziyaret eden Bakan Uraloğlu, bu konuya ilişkin Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’un sorularını cevapladı.

haber-61.jpg

"HİZMET ETME SEBEBİYLE TALİP OLUNUR"

Belediyelere daha iyi hizmet vermek için talip olunması gerektiğini belirten Bakan Uraloğlu," Belediyelere niye talip olunur? Öncelikle hani. Yetki alanındaki ilçedir beldedir şehirdir. Büyükşehirdir. Oraları dahi daha iyi hizmet etme sahiki ile talip olunur. Yani gelip ben daha iyisini yapacağım. Zaten yapılan propagandalarda bu değil miydi? Hatta bazılarının hiç kimsenin ekmeği ile uğraşmayacağız şeklinde de taahhütleri açıklamaları vardı." dedi

haber-61-001.jpg

Yaşanan olayların Trabzon'a yakışmadığını belirten Bakan Uraloğlu "Şimdi geliyorsunuz ondan sonra ben çok. Rahat anlayabilirim, onu söyleyeyim. Bir yöneticinin o Belediye Başkanı olur, kurum amiri olur olur, vesaire olur yani şimdi hani sizin şirketinizde Haber61'de de böyledir diye düşünüyorum. Nasıldır bir kere çalışacağı yöneticiyi kendisi seçecek. Bu çok doğal bir durumdur. Niye değiştirdin sorusu bana göre doğru bir soru olmaz yönetim anlamında ama sen gidiyorsun, aşağıdaki temizlik işi yapan birisiyle uğraşıyorsun.

İşte bu engelli değil kısmı engelli diyorsun onunla uğraşıyorsun. Ya bu bir kere hani şehrimize yakışmıyor ya bize yakışmıyor. Ben bunu hani bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini bekliyorum, işin açıkçası. Ya biz eğer bunlarla uğraşırsak enerjimizi buraya harcarsak şehir adına konuşuyorum, doğru işler yapmamış oluruz. Yani herkes kendi gerçekten birincil derecede işine odaklansın diye ben bekliyorum. Tavsiye ediyorum ama burada şunu da söylemek isterim, eğer bu bir hukuki sonuç doğuracaksa biz de bunun takipçisi oluruz. Yani hiç kimse de keyfi bir uygulama içerisinde olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler