Haluk Ayyıldız

Haluk Ayyıldız

Visca’nın ne yaptığını anlayan var mı?

Abdullah Avcı’dan sonra Trabzonspor’a kurtarıcı olarak efsanesi Şenol Güneş getirildi. Bu kısa süre içerisinde Trabzonspor kulübü ile şehir arasında bir birliktelik oluşturulduğunu kimse inkar edemez değil mi?

Şimdi sıra bu tablonun sahaya yansımasına gelmişti. Stadyumu dolduran binlerce bordo-mavili taraftar, Şenol Güneş’i adeta bağırlarına bastı ve maç böylesine güzel bir ortamda başladı.
Trabzonspor karşılaşmaya inanılmaz istekli ve arzulu başladı ama Visca’nın ilginç bir şekilde kırmızı kart görüp oyundan atılması herkesin kafalarında çeşitli soru işaretlerini de bırakmadı değil! Visca, normalde bırakın kırmızı kart görmeyi, neredeyse sarı kart bile görmeyen centilmen bir oyuncudur. Doğru mu?

Dakika 12’yi gösterdiğinde Visca rakibinin tendonuna basması ve oyun dışı kalması sinirlerin bir anda bozulmasına neden oldu. İnsanın ‘Hayırdır Visca’ diyesi geliyor değil mi?

Kırmızı kart olayından sonra bu kez Bardhi’nin ayak bileğine sert bir şekilde basıldı ama hakem olayın sarı kart ile geçiştirdi. İşte o pozisyon Trabzonspor’a gol getirdi. Nasıl mı? Bardhi’nin kullandığı serbest atışa Okay Yokuşlu harika bir kafa dokunuşu yaptı ve Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Tabi Trabzonspor eksik kaldığı için Beşiktaş rakibinin üzerine üzerine gitti, net pozisyonlar da buldu ama kaptan kalecisi Uğurcan Çakır müthiş bir performans gösterdi ama Gedson’u durdurmakta mümkün olmadı ve attığı golle beraberliği sağladı 1-1

Rafa Silva ve Gedson cidden çok iyi oyuncular, özellikle Rafasilva geçiş oyununu inanılmaz iyi oynadı. İşte Trabzonspor’da hep böyle bir oyuncu aradı ama bulamadı transfer döneminde… Ya da buldu da ekonomik gücü almaya yetmedi.

Neyse, yeni transfer golcü Banza ilginç bir oyuncu, bir anda kaleciyle karşı karşıya kalabiliyor ve ayağını da lastik gibi uzatabiliyor. Trabzonspor’a bence çok faydalı olacak, sabretmek lazım…
Neyse, Şenol Güneş, ikinci yarı başladığında iki oyuncu değişikliğine gitti, nedeni belli takım yorulmuştu. Bardhi’nin yerine Draguş ve Orsiç’in yerine de Cihan Çanak’ı dahil etti. Doğru hamlelerdi.

Benim asıl değinmek istediğim konu şu olsun. Şenol Güneş bu kısa süre içerisinde takımına sihirli bir dokunuş yapmış. Nedir bu? Temaslı oyun ve rakibi baskı altına alıp oyununu bozma… Bunlar güzel gelişmeler. Trabzonspor takımının oynamayan yığınla oyuncusu da var. İlerleyen haftalarda Şenol Güneş bordo-mavili takımı tamamen hazır hale getirecektir. Beklenti de bu yöndedir… NOKTA

İkinci yarıda Beşiktaş adına oyun, tek kale maça dönüştü diyebiliriz. Yine bu süreçte iş tamamen Uğurcan Çakır’a kaldı, çok pozisyon kurtardı ve takımını da motive eden isim oldu.

Sonuç olarak, Şenol Güneş‘in cidden çok işi var. Nasıl yapacak, edecek ve bu takımı düzlüğe çıkartacak. inanın bunu bende bilmiyorum ama bir bildiğim varsa da o da Şenol Güneş’den başkası bu takımı adam edemez diyorum, başka da hiçbir şey demiyorum!

Not: Bu halleyken bile bir Beşiktaş’tan bir puan almak inanın büyük iştir. Olaya bu tarafından da bakmak lazım…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum