Memurlar vasıfsız sözüne tepki!

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in 'devlet memurlarının yüzde 36'sının bütünüyle vasıfsız insanlardan oluştuğu' açıklamasına tepki gösterdi. Akyıldız, 25 Kasım'da yapmayı planladıkları iş bırakma eylem

Memurlar vasıfsız sözüne tepki!
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in 'devlet memurlarının yüzde 36'sının bütünüyle vasıfsız insanlardan oluştuğu' açıklamasına tepki gösterdi.
Akyıldız, 25 Kasım'da yapmayı planladıkları iş bırakma eylemiyle ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla, Trabzon'da sendika üyeleri ile bir araya geldi.

Akyıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in "kamu görevini sunan 2 milyon 600 bin devlet memurunun yüzde 36'sınınn vasıfsız, işe yaramayan, hizmet üretmeyen kesim olarak ifade ettiğini ve bu grubunun Domuz Gribinden daha tehlikeli olabileceğini söylediğini" iddia etti.

Akyıldız, "Sayın Bakan bu hesabı nasıl yapmış, hangi veri tabanının üzerine, hangi objektif değerlendirmelere dayanarak bu sonucu bulmuş onu bilmiyoruz. Bunu nasıl yaptığını da kendisine sormak istiyoruz. Devletin vatandaşa sunmak zorunda olduğu kamu görevini sunan 2 milyon 600 bin devlet memurumuzun yüzde 36'sını vasıfsız, işe yaramayan, hizmet üretmeyen kesim olarak ifade etmiş ve bu grubunun Domuz Gribinden daha tehlikeli olabileceğini söylemiş. Sayın Bakana cevap veriyoruz; kamu çalışanlarının yüzde 85'i yüzde 100 başarılıdır. Yüzde 15'i yüzde sıfır düzeyinde başarılıdır. Onlar da il başkanlıklarınızı dolaşan AKP'li memurlardır. Eğer Domuz Gribinden daha tehlikeli bir durum ifade etmek istiyorsak, onun siyası irade olarak uygulamalarınızda bulursunuz." dedi.

SENDİKA ÖDENEĞİNİN İPTALİ

Akyıldız, Anayasa Mahkemesi'nin sendikalı kamu görevlilerine üyelik kesintisi yapılan her ay için 5 lira tutarında ''sendika ödeneği'' verilmesini öngören kanun hükmünün iptal gerekçesinin, dün yayımlanmasının nedeninin de 25 Kasım'daki iş bırakma eylemlerini engellemek olduğunu ileri sürdü.

Anayasa Mahkemesi'nin kararın gerekçelerini kamuoyuna duyurduğunu hatırlatan Akyıldız, "Bu kararın iptali konusu kimin aklına gelmiştir, gerekçelerini kim hazırlamıştır çok iyi biliyoruz. Kendileri İdare Mahkeme yolunu tercih ederek, bunun bütün gerekçelerinin araştırılması imkânı varken bunu tercih etmeden doğrudan Anayasa Mahkemesi'ne müracaat etmek üzere ana muhalefet partisini tercih etmeleri ve ana muhalefet partisini bu noktada kullanmalarını esefle karşılıyoruz. Ana muhalefet partisinin de o sendikadan gelen bu talebi bizlerden sormadan Anayasa Mahkemesi'ne intikal ettirmiş olmasını da ayrıca kınıyoruz. Sonuçta bu uygulama iptal edilmiştir, ancak yaptığımız görüşmelerle bu uygulamanın gerekçesi aralık ayının 15'inden sonra gündeme getirilecek ve yayınlanacaktı. Bu gerekçe 15 Aralık'tan sonrası beklenmeden 10 Kasım günü yayınlanarak 10 liralık ödemeler durdurulmuştur. Bunun hedefi de 25 Kasım'la ilgili tepkinin önünü kesmektir. Ama kamu çalışanları bunun etkisinde kalmayacak ve 25 Kasım'da Türkiye'de kamu hizmeti duracaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler