Twitter ve Dijital İtibar

İlk önce twiter'ın ne olduğuna bakalım. Kelime anlamını incelediğimizde İngilizce bir kelime olup cıvıltı anlamına geliyor. Zaten amblemi de kuş. Düşünecek olursak yaygın sosyal medya ağları kullanımı sırasında bir kuş kadar özgürüz.

İletişim kurmada da oldukça hızlı ve güçlü. Twiterda 140 kelime kullanarak o anda ne yaptığınızı paylaşabilirsiniz. Sadece paylaşımla kalmayıp videoda koyabilirsiniz açtığınız hesap üzerinden. Twiter çok güçlü bir sosyal paylaşım ağına sahip. Hatta en çok kullanılan sosyal ağların başında gelmektedir. Twiter üzerinden paylaşım kurup bilgi aktarımı yapilirsiniz. İstediğiniz kişileri ,ünlüleri bu ağ üzerinden takip edebilirsiniz. Twiter'ın reklam gücüde çok yüksektir. Çünkü kullanıcı sayısı oldukça fazla olmasının yanı sıra hızlı erişimde sağlamaktadır. İyi zaman geçirip mutlu olmak içinde eğlenceli videoları da kullanabilirsiniz. Bilmediklerinizi bu sosyal medya ağı üzerinden öğrenebilirsiniz. Daha birçok amaçla kullanabilirsiniz. En büyük ve avantaj sağlayan özelliği ise akıllı cep selofanları tarafından da kullanılabilir olmasıdır. Buda size mekân ve zaman kısıtlaması getirmeksizin istediğiniz yerde ve saatte kullanabilme avantajı sağlıyor.

Twiter'ın Sağladığı Avantajlar ve Dezavantajlar

Günümüzde artık yaş sınırlaması olmadan hemen hemen herkesin kullanabildiği sosyal medya ağlarının getirdiği bazı dezavantaj ve avantajlar bulunmaktadır. Bu durumun aynısı twiter içinde geçerli. İlk önce avantajlarını göz önüne serelim. Hızlı erişebilirlik sağlaması, yer, mekân ve zaman kısıtlaması olmaması. Bilgi aktarımı yapması. Eğlenceli zaman geçirmede yardımcı olması. Merak edileni gözler önüne sunması. Reklam ve haber yapabilme avantajı başta olmak üzere birçok madde daha sayabiliriz. Dezavantajına gelecek olursak yaptığı bağımlılıkla hayatımızın önemli bir kısmını ona ayırmış oluyoruz. Kitap okuma alışkanlığını kaybettiriyor. Psikolojiyi kötü yönde etkiliyor. Artık insanla yüz yüze iletişim kurma yerine buradan iletişim kurmayı tercih eder hale geldi. Bu da kültürel değerlerimizi kaybetmemize yol açıyor. Özentiyi arttırıyor. Sahte isimler, sahte kimlik kullanımı ile yalancılığa ve insan kandırmaya neden oluyor. Duygu sömürüsü yaparak insanları etkileme olanağı sağlıyor. İnsanları farkında olmadan kıyasıya bir yarışın içine sürüklüyor. Kim daha çok tıklanacak, kim daha çok twit atacak, kimin daha çok takipçisi olacak derken hayatımızın önemli bir kısmı boşa gidiyor haberimiz yok. Aslında hayatımızı öyle bir sarmış durumdaki resmen gündemdeki önemli olayların önüne geçerek farkında lığı öldürür halde. Bağımlılık duygusu oldukça yüksek ve dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya ağının başında. Zararları da saymakla bitmez. Önemli olan ne yaparsak yapalım her şeyi dozunda ayarlayabilmemiz. 

Twiter ve Dijital İtibar

Teknolojinin faydalarından yararlanarak sosyal medya ağı yolu ile dijital itibar elde edebilirsiniz. Sizin veya markanızın hakkında sosyal medya ağı üzerinden konuşulanlar sizin dijital itibarınızı etkiliyor.gelen konuşmalar doğrultusunda hareket ederek dijital itibarınızı iyi ya da kötü yönde etkileyebilirsiniz. Markanızın ya da takipçilerinizin sayısının çokluğu dijital itibarınız için çok önemli. Ne kadar çok kitleye ulaşırsanız o kadar çok duyulur ve istediğinizi kolayca uygularsınız. Gelen yorumların olumlumu, tarafsız yoksa olumlumu olduğunu iyi takip edip ona göre hareket etmelisiniz. Sosyal medya üzerinden size yöneltilen sorulara verdiğiniz cevaplar ve cevap verme hızınız önemli. Ne kadar hızlı cevap verir iseniz o kadar önemsenirsiniz. Birçok kişi sizi ve markanızı bilmeden de hakkınızda olumsuz yorum yapıyor olabilir. Bu yüzden cevap stratejiniz ve paylaşımlarınız çok önemli. O kitleyi atlatabilecek tarzda strateji belirlemelisiniz. Hiçbir marka kötü veya olumsuz yönde etki yapabilecek yorum almayı sevmez. Ama iyinin olduğu kadar kötü yorumlarında olabileceğini unutmayıp onlarla başa çıkabilme yoluna gitmeliyiz. Stratejimiz itibarımızı belirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Diğer Arşivi

Sizi rahatsız edenlerden kurtulun!

13 Temmuz 2017 Perşembe 13:36

Sosyal Medya ve Eğitim

13 Temmuz 2017 Perşembe 12:48

Sosyal medya eğitimi

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:04

Sosyal medya ve mahremiyet

12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:56

Twitter ve Kariyer

10 Temmuz 2017 Pazartesi 19:47

Sosyal medya ve etik

09 Temmuz 2017 Pazar 21:12

Twitter ve mizah

05 Temmuz 2017 Çarşamba 13:57

Çocuklar ve sosyal medya ilişkisi

03 Temmuz 2017 Pazartesi 17:18

Sosyal medya ve gücü

03 Temmuz 2017 Pazartesi 14:11