Ahmet Çağlar Yıldırım

Ahmet Çağlar Yıldırım

AK Parti'de kongre heyecanı başlıyor

Geçtiğimiz haftalar da AK parti genel merkezin de ilçe ve il kongre tarihleri belirlenmişti.Doğal olarak önce ilçe kongreleri bu kongrelerin tamamlanması ile il kongreleri yapılacak.

AK Parti’nin Trabzon kongrelerinde ki ayağın da özellikle yerel seçimler de kaybedilen ilçelerin kongreleri ve il kongresi gündem belirleyecek. Tabi yerel seçimlerde kaybedilen ilçelerin başın da ise Ortahisar ilçesi geliyor. Yerel seçimler de belediyenin kaybedilmesi 2021 yılın dan bugüne kadar yaklaşık 4 yıldır ilçe başkanlığı görevini başarı ile yürüten Selahattin Çebi ve yönetimini oldukça zor durum da bıraktı. Belki Selahattin Çebi’nin yeniden ilçe başkanlığı adayı olup olmaması konusun da kendisi açısından dan bu durum en büyük dezavantaj olarak ön plana çıkıyor.Seçim yenilgisi sonrasın da mevcut başkan Selahattin Çebi çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini de belirtelim. AK Parti de kamuoyun da en çok görünen isim Çebi.

Aslında en önemli soru şu bence. AK Parti’nin hem il kongresi hemde ilçe kongreleri çok adaylı mı ? Yoksa tek adaylı ve atamalı mı yapılacak ? Şu an için bu konu da her hangi bir görüş ortaya çıkmış değil. Daha önce ki kongre geçmişlerine baktığımız da bir çok kongrenin hep genel merkezin belirlediği isimler arasında atama ile yapıldığını biliyoruz. Şahsi fikrim olarak da bu dönemki kongrelerin yapılacağı ama başkanların atama ile yapılacağı yönün de. Tabi bu benim düşüncem

Peki AK Parti Trabzon il başkanı değişir mi ? Süpriz bir isim olarak o dönem il başkanlığına gelen Dr. Sezgin Mumcu iki büyük seçim geçirdi biri genel seçim diğeri de yerel seçimler,Mumcu ve yönetimi bu seçimlerden istedikleri başarıyı yakaladılar.AK Parti Trabzon il başkanlığı önemli bir makam ve bu makama bir den çok ismin aday çıkması doğal bir durum.Ama burada her zaman ki gibi AK Partinin yerel siyaset de ön de gelen isimleri ve daha çok genel merkez son sözü söyleyecek. Sezgin Mumcu’yu il başkanlığın da beğenen de var beğenmeyen de. Bence Sezgin Mumcu ile bir dönem daha AK Parti Genel merkezi dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayı ile devam eder.

Kongrelere biraz daha süre var busüre zarfın da ön plana çok şeylerin çıkma ihtimali var. Bekleyip izleyip göreceğiz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum