Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Gaziantep'te başka düdük, Trabzon'da başka düdük!

Trabzonspor, Süper Lig'de 7. hafta mücadelesinde Konyaspor'u konuk edip sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Trabzonspor'da Şenol Hoca Gaziantep FK maçında ilk 11'de başlayan Cham'ı kulübeye çekip, Konyaspor'a karşı Bardhi'yi sahaya sürdü.

Hoca maçtan önce yaptığı açıklamada, ön bölgede Nwakaeme, Bardhi ve Visca üçlüsünü tercih etmesiyle ilgili olarak "daha önce birlikte oynamış futbolcuları 11'de başlattım" dedi. Oyun ve uyum açısından istenen seviyede olunmayan bir ortamda oldukça makul bir hamleydi. İlk etapta kadrolar açıklandığında, Cham'ın kulübeye çekilmesini taraftarlar anlamlandırmakta zorlansa da, kararda Şenol Güneş tecrübesini görmüş oldu.

Trabzonspor, Şenol Hoca döneminde oynadığı 3 maça nazaran Konyaspor maçına çok daha etkili başladı. Pas mesafesini kısaltıp daha çabuk top dolaştırılan bir ilk bölüm izledik. Nitekim Visca ile 16. dakikada gol de bulundu.

Trabzonspor, Konyaspor'un 24. dakikada skora dengeyi getiren golü sonrası da demoralize olmayıp ayın iştahla oynamaya devam etti. 44'te de açık bir penaltı, VAR uyarısıyla verildi ve Banza ile 2-1'lik üstünlük sağlandı.

İlk yarı için parantez açılması gereken konu; Ozan Tufan'ın yerde kaldığı ve penaltı verilmeyen pozisyon. Gaziantep'te Pedro'nun hareketi sonrası Trabzonspor'un golü, VAR uyarısıyla bu kadar kolay iptal edilebiliyorken, Ozan Tufan'ın Konyaspor ceza sahası içinde rakibin dirsek ve ayak mesafesinden hamlesiyle yere düşürülmesine göz yumulması, buradaki kıstası tartışma konusu yapıyor. İki pozisyon, Türkiye'de özellikle VAR'ın maç maç standartlarının değiştiğinin göstergesi. Bu iki pozisyona da "faul" verilse, ya da "devam" dense, hadi neyse! Sonuç olarak baktığımızda, her iki maçta da düdük Trabzonspor aleyhine işliyor!

Maçın ikinci yarısında 54'te Banza ile fark 2'ye çıktı. İkinci yarıda, oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle ilk yarıya göre aynı tempo yoktu ancak yine de skoru daha farklı hale getirilebilecek fırsatlar yakalandı.

75. dakikada Denswil'in oyun ciddiyetine yakışmayacak bir hareketi ve sonucunda bir penaltı verildi. Hareketin yapıldığı anda, skor 2 farklı olmasa, ya da penaltı gole dönüşmüş olsa, Trabzonspor sahadan bir şekilde galip ayrılamasa, bu hareketin bedeli ağır olabilirdi. Bu konuda, Denswil ciddi bir uyarıyı hak etti desek yanlış olmaz.

89'da Konyaspor farkı 1'e düşürdü. Oyunun son bölümünde oyuna daha hakim ve daha kontrollü bir Trabzonspor izleyebilirdik. Bu seviyeye çıkmak için de biraz daha zaman gerek. Nihayetinde Trabzonspor sezonun ilk galibiyeti alıp biraz olsun nefes oldu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum