Haluk Ayyıldız

Haluk Ayyıldız

Trabzonspor fabrika ayarlarına dönüyor!

İlk kez Trabzonspor takımını Gaziantep karşısında daha derli toplu oynuyor halde gördüğümüzü söyleyerek başlamak istiyorum da, Trabzonspor’un derdi bitmiyor ki. Bu kez de bordo-mavililerin adeta kanatları kırıktı!

Nwakaeme, Orsiç’in yokluğunda 11’de başladı. Cihan Çanak’da sağ kanattaydı. Çanak’ın oynadığı futbolu anlatmak ya da ne yaptığını yazmak inanın deveye hendek atlatmak gibi bir şey! Oynamak istiyor ama ne yapmaya çalıştığını bilmediğinden serseri kurşun gibi bir oraya, bir oraya şuursuzca koşular yapıyor. Bu durum takımın gereksiz yere enerji kaybetmesine yol açtı.

Artı, Nwakaeme ve Çanak’ın ilk yarıda bir kez olsun Banza’yı topla buluşturamadıklarını da hatırlamam gerekiyor. İlk kez Trabzonspor 11’inde görev olan Cham belli ki kaliteli futbolcu, yaptığı ince işler ilerleyen haftalarda sonuç verecektir. Ozan Tufan bildiğiniz gibi diyeceğim ama Antep’e karşı bu defa daha dirençli gibiydi.

Okay Yokuşlu’ya gelince, orta sahanın tek başına yükünü çekmeye devam ediyor. Eren Elmalı’da git-geller yaşıyor. Mendy-Densvil ikilisi de Saviç(sakat), Batahov ve Serdar Saatçi kadroda olmalarına rağmen halen tercih ediliyorsalar transfer hatalarındandır diyorum. Mendy tam bir görev adamıdır. Nerede görev veriliyorsa oynuyor, tam bir güç deposu…. Alkışı hak eden isimlerden… Pedro iyi niyetli, çabalıyor. Katedeceği daha çok yolu var. Uğurcan Çakır’da takımının en emniyetli ismiydi…

Neyse, Şenol Güneş, Beşiktaş maçında 10 kişi kalmıştı. Kayseri maçında da rakibi 10 kişi kalmıştı. Yani bir türlü 11’e 11 oynama fırsatını bulamamıştı. Antep karşısında aynı sıkıntıya düşmeme adına sarı kartlı Okay’ı oyundan aldı ve yerine Lundsram’a şans verdi. Çanak’ın yerine de Draguş girdi. Çok normal değişliklerdi diyebilirim. Draguş için bu karşılaşma aynı bir heyecandı çünkü ilk kez geldiği takıma, bu kez rakip olmuştu.

Gelelim asıl konuya. Trabzonspor daha derli topluydu dedik ama şut atamadı, pozisyon üretemedi. Sadece ilk yarıda Ozan başlangıçlı bir atağı vardı, Cham destekli topla buluşan Banza’nın şutunda da top az farkla auta gitti, o kadardı. Yani oyun aslında orta sahada sıkışmıştı diyebiliriz.

Antep’in tehlikeli olduğu ciddi bir pozisyonda vardı, o da direkte patladı. Başka da hiçbir şey yoktu.

İkinci yarı sahneye bambaşka bir Trabzonspor çıktı. Okay ve Çanak değişikliklerinden sonra. Drağuş’u yin ilk kez bu kadar istekli ve arzulu gördüm. Lunsdram’ı da beğendim. Etkisi zaten hemen ortaya çıktı. Pedro’nun atağında, Nwakaeme Cham’a pasını attı, topla buluşan Draguş sert vurdu, top direkten döndü, ilk golünü Banza attı ama VAR’dan uyarı geldi, hakem Pedro’nun faul yaptığını gerekçe gösterip golü iptal etti. Ama inanın Trabzonspor’un attığı o gol organize bir atak sonucunda gerçekleşmişti ve yine ilk kez böylesine güzel bir operasyona tanıklık ettik diyebilirim. Dediğimiz gibi, Trabzonspor’da gözle görülür bir düzelme var. Daha da iyi olacak düşüncesindeyim. NOKTA

Bu arada Cham ikinci yarıda inanılmaz iyi oynadı. Serbest şutunu görmenizi isterdim. Kaleci doksandan son anda çıkarttı. Devamında harika korner atışına Mendy vurdu kaleci yine başarılıydı. Yani Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamaya başlamıştı. Şenol Güneş’in dokunuşları işe yaradı. Hani hep deriz ya, ‘böyle güzel oyna kaybet’ diye. Gerçi Trabzonspor’un kaybetmeye tahammülü de yok bu aralar... Ama sinyaller iyi yöndedir. Fazla değil, birkaç hafta sonra Trabzonspor fabrika ayarlarına geri döner!

Sonuç olarak, her ne olursa olsun Trabzonspor bu maçı kazanması gerekiyordu. 5 maçta, 5 puan Trabzonspor’a hiç yakışmıyor ama iyi şeyler olacak görüntüsü de veriyor. Lider Galatasaray ile aradaki puan farkını hesaplamıyor bile… Zaten herkes biliyor. Çünkü Trabzonspor’un sorunları bambaşka boyutlarda değil mi?

NOKTA

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum