Furkan Karataş

Furkan Karataş

Trabzonspor'da Avcı'nın Güneş'e Mirası

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Gaziantep FK ile oynadığı mücadeleden de beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, Süper Lig’de bir haftayı bay geçti ve oynadığı beş maçtan da galibiyet çıkaramadı. İstenilen başlangıcı yapamayan Trabzonspor, özellikle pozisyon üretmekte, savunmada ve takım oyununda eksiklikler yaşıyor. Bu eksikliklere bir de oyuncuların fiziksel yetersizlikleri ve kondisyon problemleri eklenince, ortaya sahada etkisiz bir görüntü çıkıyor.

Trabzonspor’un yaşadığı sorunlar yalnızca oyun anlayışında değil, oyuncuların sağlık durumlarında da kendini gösteriyor. Birçok oyuncu belirli aralıklarla sakatlıklar yaşıyor. Özellikle bu sakatlıkların görüldüğü bölgelerde yeterli alternatiflerin olmasına rağmen, eksik kamp süreci ve öncesinde yaşanan yetersiz antrenmanlar sebebiyle oyuncular kendi bölgelerinin dışında görev alıyor. Bu durum, takımın sahada dengesiz ve kopuk bir oyun sergilemesine neden oluyor. Peki, Trabzonspor’da bu sorunların temel kaynağı ne?

Sorunun Temel Kaynağı

Bu sorunların köküne inmek için sezon öncesine bakmamız gerekiyor. Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde 3 periyottan oluşan bir kamp dönemi geçirdi. İlk periyot Trabzon’da gerçekleşti. Bu süreçte yeni transferlerin birçoğu henüz takıma katılmamışken, yolların ayrıldığı bazı oyuncular hâlâ takımdaydı. Asıl sorun ise ikinci periyot olan Macaristan kampında kendini gösterdi. EURO 2024 sebebiyle birçok oyuncunun eksik olduğu bu kampta, planlaması yetersiz bir antrenman süreci yaşandı.

Bu dönemde yaşanan yetersizlikler, takımın temelinin sağlıklı bir şekilde atılamamasına neden oldu. Transferlerin tam anlamıyla takıma entegre olamaması, kamp sürecinin boşa geçmesine yol açtı. Hazırlık maçlarının da düşük seviyede takımlarla oynanması, Trabzonspor’un sezona hazırlıksız başlamasının en önemli sebeplerinden biri oldu.

Zayıf Temel

Üçüncü periyot olan Trabzon kampı da, Macaristan kampındaki eksikliklerin üstüne eklenince, inşa edilmesi gereken sağlam yapı bir türlü oluşturulamadı. Oyunculara verilen uzun izinler, eksiklerini tamamlamalarını engellediği gibi, bireysel yeteneklerini kaybetmelerine de sebep oldu. Kamp sürecinde yer alan bazı oyuncularla yolların ayrılması ya da forma şansı bulamamaları, takımda bir belirsizlik ortamı yarattı.

Bu eksik ve bol izinli kamp sürecinin sonuçları, Avrupa ve Konferans Ligi'ne erken veda edilmesiyle açıkça ortaya çıktı. Sezona yetersiz başlayan Trabzonspor, Süper Lig'de de istediği performansı sergileyemedi. Sonuç olarak, takımın proje mimarı olan Abdullah Avcı görevini Şenol Güneş'e devretmek zorunda kaldı.

Şenol Güneş’in Zor Görevi

Şenol Güneş, Trabzonspor ile çıktığı üç maçın ardından, takımın yaşadığı temel sorunları net bir şekilde dile getirdi. Güneş'in "Tüm sorumluluğu üstüme aldım" açıklaması, bozuk bir temelle inşa edilen bu yapıyı yıkarak, düzgün bir temel oluşturmak istediğini gösteriyor. Ancak, bu süreç oldukça zor olacak. Taraftarın ve bazı oyuncuların istekli tutumları, Güneş'e biraz umut verse de, temel sorunlar çözülmeden takımın ilerleyen haftalarda sıkıntılar yaşayabileceğini unutmamak gerek.

Sonuç olarak, Trabzonspor’un yaşadığı sorunların temelinde, eksik planlama ve zayıf bir hazırlık süreci yatıyor. Şenol Güneş, bu kırık dökük temeli yeniden inşa etmeye çalışsa da, kadronun fiziksel ve taktiksel olarak toparlanması zaman alacak gibi görünüyor. Taraftar sabırlı olmalı, çünkü bu sürecin hemen düzelmesi pek olası görünmüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
  • Tarafsız adalet / 25 Eylül 2024 10:38

    Sezon un ilk haftalarında TS kötü oynadı kaybeder..az kimildasin hakemler devreye girer..TS un ilk 10 haftada 37 yıl yaptıkları tiyatro yu medya hakemler ve arkadaki sinsi planlar i yapanlar TS a karşı uygular... şampiyon Luk yarısındaki diğer rakipker yarıştan kopmasın diye oynadıkları takimlr 10 kişi kalır..en ufak temasta penaltı calınir onlara..TS a gelince Var TS u yıkmaya odaklı orta hakem le danışıklı dövüş yapıyor..ey troller

    Yanıtla (0) (0)
  • Tarafsız adalet / 25 Eylül 2024 10:34

    Önce hakemler in bravo şunu yazın.. transferleri hangi kulüpte hoca yapıyor..TS yeni takım bjk maçı 10 kişi 3 gün sonra Kayseri maçı takım yoruldu..bu takımı Antep te orta hakem ve var hakemi katletti..takım ikinci yarı iyi oynadı.. medyadaki reha Kapsal öğün Temizkanoglu gibi algı yapanlar TS kötü .hakemler TS u dogramiyor..tek suçlu futbolcular Abdullah hoca..TS uyum döneminde yıllarca sezon un ilk haftalarında hep budanmış tır .Tsun şampiyonkuk iddiası kalmayınca TS u hakem dogramaz .

    Yanıtla (0) (0)
  • ziyaretçi / 25 Eylül 2024 09:37

    Aponun psikolojik sorunları var.. bence sağlık geçmişi iyi araştırılmalı.. demedi demeyin..

    Yanıtla (1) (1)
  • Cemil eksi / 25 Eylül 2024 09:37

    Avcı yı ikinci kez getiren ve onun rezil transferlerine yolveren Başkan da avcı gibi son derece yetersizdir. Avcı değerli oyuncularımızın hepsini çöpe çevirmiştir. Hamsik e futbolu biraktirmis, hücuma çıkıyor diye perreira yı takımdan uzaklastirmistir. Türkiye'deki en kötü antrenor avcı dir

    Yanıtla (3) (1)
  • Ali Durkaya / 25 Eylül 2024 08:38

    Bakarmisiniz Abdullah Avcı Trabzonspor'a ihanet etti takımda öyle futbolcu varki bunlara futbolcu demek zor bardi dragus cihan orsic barisic ozan savic devre arası gitmeli skaut ekibi derhal değişmeli Abdulkadir maksi oynatilmadi Trabzonspor bu şekilde batar yazık su harcanan yurolara savice verilen su paraya yanıyorum Trabzon'da Arif poyraz Ali Şahin direkt oynamali

    Yanıtla (1) (1)
Furkan Karataş Arşivi

Trabzonspor’da Radikal Karar Zamanı

02 Aralık 2024 Pazartesi 09:50

Trabzonspor için kritik dönemeç

03 Ekim 2024 Perşembe 09:39