Haluk Ayyıldız

Haluk Ayyıldız

Trabzonspor kazanmayı öğrenemiyor!

Diyeceksiniz ki, Trabzonspor’un 10 eksiği vardı Hatayspor karşısında. Bende derim ki, o 10 eksik olsa ne olacaktı? İnanın değişen hiçbir şey olmayacaktı.

Bu kadar kötü transferlerin yapıldığından kaynaklıdır bu tespitimiz. Nwakaeme’nin tabi ki yeteneklerini görmezlikten gelmiyoruz ama yaşı nedeniyle bir maç oynar, üç maç yatar... Dolayısıyla istikrar yoksunudur Trabzonspor. Yanılıyor muyum?

Hatayspor’a gelince, cidden Trabzonspor’dan daha kötü bir takıma sahipler ama yakaladıkları pozisyonu da golle sonuçlandırmasını bildiler. Trabzonspor ilk yarıda kısım kısım iyi oynadı fakat bir türlü sonuca ulaşmadılar. Banza iki gol kaçırdı ve Bardhi’de topu boş kaleye atamadı arkadaşlar. Trabzonspor’da bir akıl tutulması var. Bakalım sonu ne olur? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Trabzonspor’un yediği o garip göle bir bakalım. Tamamen amatörceydi. Düşünün Uğurcan Çakır’ın bile kötü bir gol yemesine vesile oldular. Biraz biraz toparlanır gibi olan Trabzonspor’da, Visca inanılmaz güzel bir pas attı, Lunsdram anında Bardh’yi gördü, kaleyi Erce Kardeşler terk etmişti ve topu boş kaleye gönderememesi hayret vericiydi. Hataylı defans oyuncusunun son hamlesi de cansiperane idi.. Hal böyle olunca, Trabzonspor ilk yarıyı 0-1 mağlup tamamladı.

Haa Densvil’in yokluğunda Mendy sol stoper oynadı, o da oldu yani… Serdar Saatçi’de sağ stoperdi ama fena değildi diyelim. Okay Yokuşlu’da acayip pas hataları yaptı. Ne yapsın çocuk tek başına orta sahanın yükünü çekiyor.

Trabzonspor’un ilk yarıda yaptığı tek bir iyi iş vardı o da hücum hattında oynayan Visca, Draguş ve Banza’nın istekli ve arzulu olmalarıydı ama gerisi bildiğiniz gibiydi diyebilirim… Savunma bloğunun daha fazla öne çıkıp hücum hattı ile aradaki mesafeyi de kapatması gerekiyor. Ayrıca, bekler Eren ve Pedro’nun verimsiz hali, Trabzonspor’u sıkıntıya da soktu.

Şenol Güneş, Okay Yokuşlu’nun yerine Cham’ı 11’e dahil ederek başladı. Doğru hamleydi. Zaten hemen etkisi de ortaya çıktı. Maçın ikinci yarısı başlar başlamaz Trabzonspor Bardhi ile korner atışını kullandı, Draguş dokundu ve Banza’da nefis bir kafa golüyle takımının beraberlik golünü attı. 1-1

Sinekten yağ çıkartmak için elinden geleni yapan Şenol Güneş, bahsettiğim eksikleri giderme adına çalışmalar yaptı, Cham’ın oyuna girişi ile hücum hattı daha zengin hale getirildi. Artı Eren’de etkili hale geldi ve Trabzonspor daha dengeli oynamaya başladı ve pozisyonlar üretir hale geldi ve rakibini de kendi sahasına hapsetti.

Şenol hoca Visca iyice yorulunca yerine Orsiç’i dahil etti. Bardhi’nin yerine de Umut Güneş’e şans verirken, sahanın en iyisi Drağuş’u sağ kanata kaydırdı, Orsiç’i de sol kanada… Yani rakibi şaşırtmaya yönelik değişimlerdi diyebilirim.

Banza’dan devam edelim. Toplamda 3 gole ulaştı. Biraz daha beslenebilse bana göre her maçta gol atar. Hatay’a da beraberlik golünü attı.

Sonuç olarak, Trabzonspor bir türlü kazanmayı öğrenemiyor. Bu çok kötü bir durum… Hep ne diyorduk, Konya maçı galibiyetinin bir anlamı olması için Hatay maçının kazanılması gerekir diye. Olmadı… Olmayınca kazanma alışkanlığınızı da elde edemiyorsunuz ki bu büyük bir sorundur aslında. Trabzonspor’un berabere kaldığı maç sayısı 6, galibiyeti 1… Gerisi sizde!

NOKTA

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum