12 bin personel alınacak
Jandarmanın profesyonel personel sayısının artırılması amacıyla gelecek yıl 12 bin uzman erbaşın alınması planlanıyor. Hükümetin 2015 yılı programında, güvenlik hizmetlerinin artırılmasına yönelik bazı politikaların geliştirilmesi öngörülüyor.Toplumsal dü
Jandarmanın profesyonel personel sayısının artırılması amacıyla gelecek yıl 12 bin uzman erbaşın alınması planlanıyor. Hükümetin 2015 yılı programında, güvenlik hizmetlerinin artırılmasına yönelik bazı politikaların geliştirilmesi öngörülüyor.
Toplumsal düzenin korunması, vatandaşların kanunlarla güvence altına alınan hak ve özgürlüklerinin tesisi ve güçlendirilmesi, bütün kesimler için güvenli bir iş ve yatırım ortamının tam olarak yaşama geçirilebilmesi için güvenlik hizmetlerinin daha uygun ve etkin şekilde sunulması hedefleniyor.
Bu kapsamda, güvenlik birimlerine ilişkin mevzuat iyileştirilecek ve organizasyon sorunları giderilecek. Hizmet sunumunda, kurumlar arasında daha etkin bir koordinasyon sağlanacak. Güvenlik hizmetleri alanındaki personel, nitelik ve nicelik bakımından iyileştirilecek, profesyonelleşme artırılacak, personelin fiziki ve teknolojik donanımı geliştirilecek.
Vatandaşların kamu düzeni ve güvenliğine duyarlılıklarını artıracak uygulamalarla toplum destekli kolluk yaklaşımı güçlendirilecek. önleyici ve koruyucu güvenlik hizmetlerine önem verilecek, bu çerçevede hizmet sunumunda risk yönetimine geçilecek.
YENİ KOMİSYON
Güvenlik birimlerine ilişkin mevzuatın iyileştirilmesi ve organizasyon sorunlarının giderilmesi amacıyla I·çişleri Bakanlığı bünyesinde ilgili kuruluşların katılımıyla komisyon kurulacak. Komisyon ilgili mevzuat taslaklarını hazırlayacak. Bununla ilgili I·çişleri Bakanlığının sorumluluğunda, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, MI·T Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birlikte çalışacak.
ÖZEL GÜVENLİK İÇİN AVRUPA STANDARLARI
Güvenlik hizmetleri alanındaki personelin nitelik ve nicelik bakımından iyileştirilmesi kapsamında ise jandarma birimlerinde profesyonelleşme oranı artırılacak. İçişleri Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile yürüteceği çalışmayla mevcut durumda jandarma birimlerinde yaklaşık yüzde 35 olan profesyonelleşme oranı, 2015 yılı sonuna kadar yüzde 40'a çıkarılacak. Bunun için de 12 bin uzman erbaş alımı yapılacak. Personel temin faaliyetleri gelecek yıl da devam edecek.
Öte yandan, özel güvenlik hizmetlerinin kurumsallaşması yönünde de düzenleme planlanıyor. Bununla birlikte bilgi sistemi oluşturulacak. İçişleri Bakanlığınca yürütülecek çalışmalar kapsamında özel güvenlik sektörünün ihtiyaçlarına uygun, Avrupa Birliği normlarıyla uyumlu mevzuat çalışmaları yapılacak. Ayrıca, özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi faaliyete geçirilecek.