Artık bıyıklı şoför kalmayacak

Türkiye genelinde yolcu taşımacılığı yapan ve yaklaşık 7 bin personeli bulunan firmada çalışan otobüs şoförlerinden bazıları, yönetim tarafından alınan “bıyık kesme” kararına çeşitli bahaneler öne sürerek direnmeye çalıştı. Ancak işini kaybetmek istemeyen

Artık bıyıklı şoför kalmayacak

Türkiye genelinde yolcu taşımacılığı yapan ve yaklaşık 7 bin personeli bulunan firmada çalışan otobüs şoförlerinden bazıları, yönetim tarafından alınan “bıyık kesme” kararına çeşitli bahaneler öne sürerek direnmeye çalıştı. Ancak işini kaybetmek istemeyen bazı şoförler, yıllardır bıraktıkları bıyıklarından vazgeçti.

Bazı şoförler ise bıyıklarını kesmeyi kabul etmeyerek işten ayrıldı. Yasağın, hacı olan otobüs şoförlerini kapsamadığı bildirildi.
Metro Turizmin Doğu Karadeniz Sorumlusu Osman Erçetin, bıyık konusunda bugüne kadar şoförlere standart getiremediklerini belirterek, herkesin farklı şekillerde bıyık bıraktığını, bunun hoş bir görüntü oluşturmadığını söyledi.

Yolculardan şikayet gelmese de bu konuda rahatsızlık olduğunu belirten Erçetin, “Bu sorunu halletmek için de firmamızın üst düzey yöneticileri, en iyi yolun bıyıkların kesilmesi olduğuna karar verdi” dedi.
Erçetin, firmanın uygulamaya koyduğu bıyık kesme zorunluluğunu duyan birçok şoförün karara ilk etapta tepki gösterdiğini ifade ederek, “Kimisi, 'ben 30 yıldır bıyıklıyım, kesmem', kimisi 'karım kızar', kimisi 'bıyık Karadenizlinin simgesidir' diyerek tepki gösterdi. Hatta birçoğu işi bırakma aşamasına geldi. Ama kısa süre sonra hepsi bu uygulamayı kabul ederek işlerinin başına döndüler” diye konuştu.
Yaklaşık 23 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını belirten Kahraman Kartal, bıyıklarından vazgeçmek istemese de işini kaybetmemek için karara uyduğunu söyledi.
Kartal, uygulamaya direnmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Bir ay kadar çeşitli bahaneler ileri sürerek, uygulamadan vazgeçilmesini istedik ama olmadı. Çoluk çocuğumuz var, ev bakıyoruz, kredi aldık, Bağ-Kur prim borcunu ödüyorum. Çalışmak zorundayız. Mecburen kestik ama öyle zoruma gitti ki tahmin edemezsiniz” diye konuştu.
Bıyık kesme kararına uymayan 50 yaşındaki Nihat Sungur ise bıyıklarını kesmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, firmadan ayrıldı.
Sungur, 25 yıllık otobüs şoförü olduğunu belirterek, “Gelmişim 50 yaşına. Bana bu yaştan sonra 'bıyığını kes' diyorlar. Kafamı keserim bıyığımı kesmem dedim, işi bıraktım. Böyle saçma bir kural olur mu? Bana uymaz” dedi.
Bıyık yasağı üzerine işten ayrılan otobüs şoförü Ali Yazar Tonyalı da bıyıklarını kesmesinin mümkün olmadığını belirterek, istifa ettiğini ve kamyonculuk yapmaya başladığını söyledi.


“AMAÇ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ”
Metro Turizm Genel Müdürü Sinan Solak da kararın müşteri memnuniyetine yönelik olduğunu söyledi.
Solak, “Çalışma hayatında kılık kıyafet, saç, sakalın düzgün olması çok önemlidir. Buna bir standart getirmek zorundaydık. Otobüs kaptanları sürekli müşterilerle iç içe olan kişilerdir. İnsanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sağlıklı olarak verme çabası içindeyiz. Bu anlamda AB standartlarını yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler