Babayiğitler 2. vitese taktı geliyor!

Elektrikli babayiğitlerin yaratılması için TÜBİTAK’ın yürüttüğü projede ikinci aşamaya gelindi. Aralarında Anadolu Isuzu ve Karsan’ın da bulunduğu kuruluşlar, başvuru yapmaya başladı."YERLİ MARKA OTOMOBİL"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere il

Babayiğitler 2. vitese taktı geliyor!

Elektrikli babayiğitlerin yaratılması için TÜBİTAK’ın yürüttüğü projede ikinci aşamaya gelindi. Aralarında Anadolu Isuzu ve Karsan’ın da bulunduğu kuruluşlar, başvuru yapmaya başladı.

"YERLİ MARKA OTOMOBİL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlıkların otomotiv firmalarına yaptığı “yerli marka otomobil” çağrısına yeterli yanıt gelmemesi üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşviki ve TÜBİTAK’ın aracılığıyla başlatılan elektrikli araç projesinde ikinci aşamaya geçildi. TÜBİTAK’ın yüzde 100 Ar-Ge desteği sağlayacağı “yerli elektrikli araç üretimi” çağrısına başvuran ve ikinci aşamaya geçmeye hak kazanan firmalar, projelerinin ayrıntılarını sunmaya başladı.

"ELEKTRİKLİ OTOBÜS"

İkinci aşama için hazırlanan ve TÜBİTAK’a sunulan projelerden 5’inin binek otomobil, 1 adedinin ticari ve 1 adedinin de otobüs olduğu belirtiliyor. KAP’a yaptığı açıklamayla TÜBİTAK’a ikinci aşama için başvuruda bulunduğunu bildiren Anadolu Isuzu’nun, “elektrikli otobüs” projesi üzerinde çalıştığı, bunun için Japon ortağından bağımsız olarak farklı kuruluşlarla işbirliği yaptığı belirtiliyor. Karsan ise, daha önceden, New York’taki “Geleceğin Taksisi” ihalesi için hazırladığı projenin bir de elektrikli versiyonunu üreteceğini bildirmişti. Söz konusu ikinci aşamaya başvuran kuruluşlar arasında Nurol ve Derindere gibi firmaların da bulunduğu belirtildi. Derindere, dönüşümünü yaptığı elektrikli araçları satışa çıkarmış ve tamamen kendi projesi olan özgün bir araç üzerinde de çalıştığını bildirmişti. Bunlar arasında elektrikli otobüs geliştiren Otokar, elektrikli Doblo projesini hazır hale getirip prototip üreten Tofaş da var. Renault ise, halen elektrikli Renault Fluence’ı Bursa tesislerinde üretiyor.

5 YILDA 200 ARAÇ ALACAK

İkinci aşamaya başvurmaya hak kazanan 10 proje, ayrıntılarıyla bu ay sonuna kadar TÜBİTAK’a sunulacak. TÜBİTAK, sahip olduğu fikri haklarını, aracın Türkiye’de üretilmesi durumunda üretici kuruluşa devredecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, üretilecek söz konusu araçların ilk müşterisi olacak ve 5 yılda toplam 200 araç alacak. Bu araçların kamu alımlarında da yer almasına teşvikler etkinleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler