Bu da "en organik" film
Mersin’in Erdemli ilçesinde, 12 Eylül 1980 Darbesi’nden sonra yaşanan gerçek olayları konu alan ’Netekim Karakolu’ filmi, ’Mersin Altın Limon Film Festivali’nde ’En organik’ film seçildi.İlginç konusu ile bu yılın en çok dikkat çeken filmlerinden biri ola
Mersin’in Erdemli ilçesinde, 12 Eylül 1980 Darbesi’nden sonra yaşanan gerçek olayları konu alan ’Netekim Karakolu’ filmi, ’Mersin Altın Limon Film Festivali’nde ’En organik’ film seçildi.
İlginç konusu ile bu yılın en çok dikkat çeken filmlerinden biri olan Netekim Karakolu’nun vizyon tarihi belli oldu. 12 Eylül 2013 günü çekimine başlanan ve 6 Şubat 2015 tarihinde gösterime girecek olan film Mersin’de yapılan Altın Limon Film Festivali’nde yılın ’En Organik’ film seçildi.
Aynı zamanda Netekim Karakolu filmi bu yıl beşincisi düzenlenen Malatya Film Festivalinde de finale kalarak yarışacak 9 film arasına girdi. Filmin sergilediği başarılarla ilgili açıklama yapan, olayların kahramanı ve filmin senaristi Zeynel Korkmaz, “Netekim Karakolu bir anti-darbe filmidir. Elde edilen başarılar ve gördüğü ilgi bizi sadece çalışmanın bize ait olmasından dolayı değil, toplumun darbelere karşı gösterdiği tepki yönünden de sevindirmiştir.
Çekilememiş haliyle bile 1980’de darbecilerin hışmına uğrayan proje bu gün ödül kazanır hale gelmiştir ve ödüle halk layık görmüştür. 1980’de çekilmemiş bir filmden dolayı günlerce işkence görüyorsunuz. 2014 Türkiye’sinde ise ülkenin önemli festivallerinden birine davet ediliyorsunuz. Bu tarifi mümkün olmayan bir duygu. Bu durum toplum bilincinin gösterdiği gelişmeyi de ifade etmektedir. Darbeler elbette özlenen bir şey değildir. Ancak darbelerin toplum nazarında olumlu yankı bulması çok daha kötü bir durumdur.
Bunun önlenmesi için de demokrasi bilincinin gelişmesi gerekir. Biz Netekim Karakolu filminde bir tek kendi derdimizi anlatmadık, darbeye karşı bilinçlenmeye katkıda bulunmak istedik. Darbeleri engellemenin en emin yolu sivil toplumun bilinçlenmesidir. Netekim Karakolu’nun başardığı bir şey daha var ki o da çok önemlidir. Dönemi, ne sağın ne de solun gözünden anlatmıştır, dönemi halkın gözünden yansıtmıştır. Filmde tabii olarak iki grup vardır: Bir yanda darbe zihniyeti diğer yanda halk. Filmin başardığı bir zor olay da darbe gibi kara bir olaydan mizah üretebilmesidir. Önemli bir sonuç da budur” dedi.