Ev sahiplerini üzecek dava
İstanbul’da yaşayan G.S., Şişli MerkezMahallesi Hanımefendi Sokak’ta bulunan dairesinin kiracısı Ş.O.S.’ye kızının evlendikten sonra damadıyla birlikte oturacağını belirterek, evi boşaltmasını istedi.Ancak Ş.O.S. bu talebi yerinde bulmadı. G.S. bunun üzer
Yayınlanma:
İstanbul’da yaşayan G.S., Şişli MerkezMahallesi Hanımefendi Sokak’ta bulunan dairesinin kiracısı Ş.O.S.’ye kızının evlendikten sonra damadıyla birlikte oturacağını belirterek, evi boşaltmasını istedi.
Ancak Ş.O.S. bu talebi yerinde bulmadı. G.S. bunun üzerine 2009 yılında mahkemeye başvurdu. Kapanan Şişli 4. Sulh Hukuk Mahkemesi 26 Mayıs 2009 tarihinde davacının taşınmaza ihtiyacı olduğunu belirterek, davalının tahliyesine karar verdi.
Mahkeme kararıyla evi tahliye eden Ş.O.S., kısa bir süre sonra savcılığa başvurarak eski ev sahibinin evi tahliye ettikten sonra daha yüksek bedelle üçüncü kişiye kiraya verdiğini bu durumun 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun’a aykırı olduğunu belirtti.
Ş.O.S. mahkeme kararıyla yapılan tahliye işlemi sonrasında evin en erken 3 yıl sonra kiraya verilebileceğini kaydederek şikâyetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 7 Mart 2011 tarihinde ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verdi. Ancak işin peşini bırakmamakta kararlı olan kiracı, avukatı Zehra Belginer aracılığıyla karara itiraz etti.
1 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde itiraz talebini yerinde bularak, dosyayı savcılığa iade etti. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamade G.S.’nin 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun’amuhalefet suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis, 3 aylık kira bedeli kadar adli para cezasına çarptırılması talep edildi. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.