İnsan değil telefon rehberi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde 6 yıldır santral operatörü olarak çalışan görme engelli Vahit Turan, 9 bin dolayında telefon numarasını hafızasında tutuyor.9'ar rakamlı iki sayıyı hafızasında çarpabilen Turan, 30 yıl önceki bir tarihin hangi güne geldiği

İnsan değil telefon rehberi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde 6 yıldır santral operatörü olarak çalışan görme engelli Vahit Turan, 9 bin dolayında telefon numarasını hafızasında tutuyor.

9'ar rakamlı iki sayıyı hafızasında çarpabilen Turan, 30 yıl önceki bir tarihin hangi güne geldiğini de anında hesaplayabiliyor.

İzmit merkeze bağlı Çubuklu Osmaniye köyünde, arkadaşının kazayla ateşlediği av tüfeğinden çıkan saçmalar sonucu 13 yaşında gözlerini kaybeden Vahit Turan (38), görme yetisini kaybettikten sonraki 2 yıl büyük güçlük yaşadığını, ihtiyaçlarını yakınlarının yardımıyla gidermeye çalıştığını anlattı.

Turan, 1990 yılında Altı Nokta Körler Rehabilitasyon Merkezi'nde santral operatörlüğü eğitimi, ardından bağımsız yürüme ve bağımsız hareket kursu aldığını, kursta kendisi gibi görme engelli kişilerle tanışarak kaynaştığını, bunun psikolojisine de olumlu yansıdığını söyledi.

2004'te açılan bir sınavı kazanarak, Büyükşehir Belediyesinde santral operatörü olarak işe başladığını bildiren Turan, her gün kent merkezindeki evinden, yardım almadan işe gelip gittiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler