Trabzon tereyağı da saf değilmiş!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, 5 liraya sucuk veya peynir döneminin sona erdiğini söyledi.Cetizli, "Geçtiğimiz günlerde bakanlığımızla yaptığımız toplantılarda önemli kararlar alınd

Trabzon tereyağı da saf değilmiş!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, 5 liraya sucuk veya peynir döneminin sona erdiğini söyledi.


Cetizli, "Geçtiğimiz günlerde bakanlığımızla yaptığımız toplantılarda önemli kararlar alındı. Piyasada sucukları, hazır et mamulleri, süt ürünleriyle alakalı 23 sayfadan oluşan dosyayı bakanlığa sunduk. Piyasada 5 liraya peynir satılıyordu. Bugün 5 liraya bir kilo peyniri imal etmek çok zor. Trabzon tereyağı denilen ürün içine leblebi tozu karıştırılarak vatandaşımız kandırılıyor. Bugün 8 liraya tereyağı satılabilir mi, imal edilebilir mi? Yarım kiloluk salam 1 lira. Böyle bir şey mümkün değil. Bir halka sucuk 2.5 lira, bu mümkün değil. Ama artık bunların hepsi kalkıyor. Bundan sonra ne üretiyorsan içine başka bir madde karıştıramayacaksın. Sucuk yapıyorsun, içine tavuk kıyması karıştıramayacaksın. Tavuk eti kötü mü, değil. Ama tavuktan yapıyorsan, tavuk sucuğu ismini vereceksin. Dana etinden yapıyorsan onu ifade edeceksin. Yapılacak tahlillerde bunun aksi çıkarsa, işletmeye yüksek miktarda para cezaları kesilecek. İşletmenin kapısını kilit vurulacak şekilde cezalar dahi var" dedi.
Çoğu yerde 20 liraya köfte satıldığına işaret eden Cetizli, "20 liralık köfteyi pişiriyor, yanına bir de salata veriyor, nasıl oluyor 20 liraya? Bu da belli, bunun içine ya tavuk karıştırılıyor, ya da başka bir karışım var. Hiç bir şey yapmasalar içine soya karıştırıyor" diye konuştu.
DENETİMLER ARTACAK
1 Ocak 2013 itibaren denetimlerin artırılacağının altını çizen Cetizli, "Bunun çalışmaları daha net olacak. Biz bu konuda kırmızı et üreticileri ve süt üretici birlikleri olarak bakanlığımıza teşekkür ederiz. Hijyenik ve sağlıklı ürün için çalışıyoruz. Bu uygulama da başladı zaten. Bu gün 1 kilo peynir 12 liradan aşağı satılamıyor. Bir spekülasyon var ortalıkta; ete tavuk eti, soya karışmazsa kasapta etin fiyatı 30 lirayı geçer deniyor. Böyle bir şey yok. Zaten kasapta dana kesim fiyatı 15 lira. Etin asla 30 lira olması mümkün değil. Kesimhaneler yıl başından itibaren hijyenik şartlarda hizmet verecek, böyle olmayanlar kapatılacak" şeklinde konuştu.
"İNEGÖL KÖFTESİNİN NAMINI KİRLETENLERİ ŞİKAYET EDİN"
Bazı yerlerde ve illerde 3 liraya İnegöl köfteBİ satıldığı yönündeki uygulama ile vatandaşın kafasının karıştırıldığını kaydeden Cetizli, "Bunu satanlar yapıyor. İnegöl köftesinin namını kirletenlere fırsat vermeyelim. Vatandaşlarımızın hassas olmasını istiyoruz. 6 ay önce süte çamaşır sodası konuyor demiştik. Bugün Allah'a şükür, İnegöl'de sodalı süt kalmadı gibi bir şey. Sütümüzün analizi ile alakalı bir makine desteği istemiştik. Ama bir destek gelmedi. Biz birlik olarak çalışmayı sürdürüyoruz. Ben buna baş koydum, elimden gelen gayreti göstereceğim. Vatandaşlarımızın sağlıklı süt içmesini sağlayacağım. Çünkü her doğacak çocuk olan benim kardeşim gibidir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler