Ahmet Çağlar Yıldırım

Ahmet Çağlar Yıldırım

Yavuz Ağıralioğlu Ve Yeni Parti Heyecanı

Ülkemizdeki siyasi konjonktür de yeni bir siyasi oluşum her zaman riskleri de beraberinde taşır. Baktığımızda ülkemizde büyüklü küçüklü birçok siyasi parti bulunurken bunların bir çoğunun tabir yerinde ise esamesi okunmuyor, halk nezdinde bir karşılığı yok ama kağıt üzerinde varlıklarını devam ettiriyorlar. Tüm bu siyasi parti bolluğu içinde ülkemiz siyasi hayatına yeni bir parti girmeye hazırlanıyor. Deneyimli siyasetçi hemşehrimiz Yavuz Ağıralioğlu’nun kurucu başkanlığını yaptığı yeni parti 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı’nda resmen faaliyete başlayacak.

Yavuz Ağıralioğlu, bence ülke siyasetinde son yıllardaki önemli ve sevilen isimlerden. Siyasi geçmişine baktığımızda, siyasi yaşamına rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile başlayan Ağıralioğlu, 2018 yılında İyi Parti’de siyasi yaşamına devam etti. 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı’nın HDP ile Kemal Kılıçdaroğlu lehine anlaşmasına karşı çıkarak, seçimlerde Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayarak Mart 2023’de İyi Parti’den istifa etti. İstifasının ardından görüş ve düşüncelerine yakın birçok partiden teklif alan Yavuz Ağıralioğlu, bu teklifleri geri çevirerek yeni bir parti kurmak için kolları sıvadı. Görüş, düşünce ve fikirleri ile hemen hemen herkesin beğenisini toplayan Ağıralioğlu, Türk siyasi yaşamında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Benim şahsi düşüncem, Ağıralioğlu’nun partisinin halk nezdinde karşılığı olacağı ve kağıt üzerinde bir parti olmaktan daha öteye gideceği yönünde. Yavuz Ağıralioğlu bu ışığı vatandaşa veriyor. Tabii kurulacak olan partide sadece genel başkan önemli olmasa gerek, partiyi oluşturan kadrolar da büyük önem taşıyor. Bu kadroları da parti resmen açıklandığında göreceğiz. Takip ettiğim kadarıyla artık hazırlıklarda son aşamaya gelinmiş, son rötuşlar yapılıyor. Henüz partinin adı da bilinmiyor, onu da 29 Ekim Salı günü parti faaliyetlerine başlayınca öğreneceğiz.

Gelelim Yavuz Ağıralioğlu’nun partisinin Karadeniz oluşumuna. Bu anlamda Ağıralioğlu, siyasette çok deneyimli bir isim ile hareket ediyor. Yeni partinin Karadeniz bölgesi koordinatörü Musa Malik Yıldırım. Özellikle BBP’de uzun yıllar Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yapan bir isim. Kısa bir dönem Deva Partisi’nde siyasi yaşamına devam eden Yıldırım, görüşlerine ve politikalarına ters gelen uygulamalar sonrasında Deva Partisi’nden istifa etmişti. Her zaman siyasetin içinde yer alan, ülke ve millet menfaatlerini her zaman ön planda tutarak siyasi yaşamını devam ettirmiştir. Musa Malik Yıldırım bugünlerde kurulma aşamasının sonuna gelen yeni partinin heyecanını yaşıyor.

29 Ekim Salı günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıldönümünde faaliyete başlayacak olan Yavuz Ağıralioğlu’nun kurucu başkanlığındaki partinin siyasi hayattaki yeri nasıl olacak, alternatif bir parti olup olmayacağı, halk için yapacağı politikalar ve ortaya koyacağı uygulamalar gösterecek. Ben başarılı olunacağına inanıyorum. Bu aşamada ise bizlere ülkemiz adına hayırlı olsun demek düşer.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum