Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Ne oyun ne de skor...

Trabzonspor, Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı.

Mücadelenin ilk yarısında üretkenlikten uzak ve rakip kale önünde top tutmakta zorlanan bir Trabzonspor izledik.

İkinci yarıda biraz daha kıpırdayan bir takım olsa da, Trabzonspor seviyesi için çok yetersiz olduğunu ifade etmek gerek.

ts3-001.webp

Maç özelinde hakeme de bir parantez açalım: Trabzonspor'un iptal edilen golü tartışmaya açık. Rakip futbolcu topun avantajını tam anlamıyla kaybetmişken, aman aman bir müdahale yokken VAR'ın burada devreye girmesi doğru mu? Avrupa'da önemli liglerde bu tür pozisyonlarda VAR müdahalesini çok nadir görüyoruz.

Elbette burada hakeme bir parantez açıyoruz ancak Trabzonspor'un her şeye rağmen saha içinde kalıp, önce kendi oynadığı oyunu ve aldığı skorları tartışması gerek. Bunları yönetim ve teknik adam cephesinden fazlaca dillendirmek, belli zaman sonra oyuncular için de kolay bir kaçış ve sığınma dayanağı olabiliyor.

Bazı maçlar vardır; iyi oynarsınız kazanamazsınız. İyi oynarsınız ama hakemi geçemezsiniz. Trabzonspor'un geride kalan maçlarda parmak ısırtıp "kazanamadık" diyeceği bir maç da olmadı.

ts5-001.webp

Şenol Hoca'nın işi kolay değil ancak ideal 11 bulunduğunda, bu takım daha fazlasını oynayıp daha iyi sonuçlar elde edebilecek potansiyele sahip. Eksikleri olan ancak bu kadar kötüsünü yapma hakkı olmayan bir kadro.

Önümüzdeki süreçte artık oyun bir yana skorların da fazlaca telafisinin olmayacağı bir dönem var. Taraftarı da kaybetmeden, farklı şeyleri tartışmaya meyil vermeden sonuçları toparlamak bir mecburiyet.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum