Büyükşehir’den hareket çağrısı: ‘Bisikletini al gel’

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle şehir merkezinde bisiklet turu düzenleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

Büyükşehir’den hareket çağrısı: ‘Bisikletini al gel’

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül 2024 Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenliyor. 2024 yıl teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ olarak belirlenen organizasyon kapsamında, Trabzon’da motorlu taşıt trafiğinin azaltılması ve sürdürülebilir hareketlilik türlerinin teşvik edilmesi amacıyla bisiklet turu düzenlenecek.

‘Bisikletini al gel’ sloganıyla 22 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi’nde başlayacak bisiklet turu Ayasofya sahilinden dönülerek Şehir Müzesi’nde sona erecek. 7.1 kilometrelik parkuru tamamlayan katılımcılara çekilişle çeşitli sürpriz hediyeler verilecek.

Ayrıca alanda mini tenis, mini voleybol, masa tenisi, dark, ahşap oyunları gibi etkinlikler düzenlenecek.

buyuk1.webp

HEP BİRLİKTE GÖSTERELİM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu tür organizasyonların şehrin sosyal yaşamına katkı sağladığını ve sürdürülebilir hareketlilik bilincini artırdığını vurgulayarak, “Şehrimizde bisiklet kullanımı ve yaya hareketliliğinin artması, hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem de çevreyi korumak açısından büyük önem taşıyor.

Bu tür etkinlikler, sadece bir spor ya da eğlence değil, aynı zamanda sağlıklı yaşam ve temiz bir çevre için atılan adımlardır. Etkinliklerimiz, vatandaşlarımız arasında dayanışma ve paylaşımı teşvik ediyor. Bu vesileyle sürdürülebilir ulaşım alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz.

Vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Hareketliliği bir yaşam biçimi haline getirerek şehrimizi daha yaşanabilir kılabiliriz. 22 Eylül'de bisikletlerimizle bir araya gelerek bu farkındalığı hep birlikte gösterelim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler