Katili sigara izmariti yakalattı

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 1.5 yıl önce öldürülen Ramazan Aktaş'ın biri kadın 3 katil zanlısına, olay yerinde ve kaza yaptıktan sonra tamirhaneye götürdükleri otomobilin kültablasındaki sigara izmaritlerinden alınan DNA örneklerinden ulaşıldı. Katil zanl

Katili sigara izmariti yakalattı

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde 1.5 yıl önce öldürülen Ramazan Aktaş'ın biri kadın 3 katil zanlısına, olay yerinde ve kaza yaptıktan sonra tamirhaneye götürdükleri otomobilin kültablasındaki sigara izmaritlerinden alınan DNA örneklerinden ulaşıldı. Katil zanlılarından Yıldız Karabulut Malatya'da, Aykut Işık Erzincan'da yakalandı, Karabulut'un birlikte yaşadığı diğer katil zanlısı Engin Akkuş'un ise Çorlu Askeri Cezaevi'nde bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, 2006 yılı Ağustos ayında Eğridere Köyü yakınlarındaki dere yatağında bir erkek cesedinin bulunmasıyla ortaya çıktı. Olay yerindeki araştırmalarda, tabancayla vurularak öldürülen erkeğin inşaat işleri yapan 54 yaşındaki Ramazan Aktaş olduğu belirlendi. Katil ya da katillerin Aktaş'ın para ve cep telefonunu da aldıklarını saptayan jandarma araştırma başlattı.

İZMARİTLER ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Olay yerinde elde ettikleri ipuçları arasında yer alan sigara izmaritlerini incelemeye gönderen jandarma ekipleri, görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda da, olay gecesi bölgede görülen 34 DPH 23 plakalı otomobili bulmak için çalışma başlattı. Sahibinin adres bilgilerinden yapılan araştırmaya göre, 32 yaşındaki Yıldız Karabulut'a ait olan otomobilin olaydan 6 gün sonra kaza yaptığı, Bornova'daki 3'üncü Sanayi Sitesi'ndeki bir tamirhaneye götürüldüğü belirlendi.

Ekiplerin günler süren aramalarının ardından bırakıldığı tamirhanede bulunan otomobilde de inceleme yapıldı ve kül tablasındaki 4 sigara izmariti alındı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen izmaritlerdeki DNA'ların, olay yerinde bulunan izmarittekilerle aynı olduğu saptandı.

TELEFON TAKİBİ BAŞLATILDI

Araştırmalar sırasında Ramazan Aktaş'ın cep telefonu numarasından da iz süren jandarma, Aktaş'ın olay günü en son izmaritlerin bulunduğu otomobilin sahibi olan ve gece kulüplerinde şarkı söyleyen Yıldız Karabulut'la görüştüğünü belirledi. Cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak aranmaya başlanan Karabulut'un, Atatürk Mahallesi'ndeki evi bulundu. Eve yapılan baskında genç kadının Trabzon'a gittiğinin öğrenilmesi üzerine ise çalışmalar bu ile kaydırıldı. İzmir'den giden ekiplerin araştırmaları sırasında Karabulut'un bu kez de Malatya'daki yakınlarının yanına gittiği saptandı. Yıldız Karabulut, Malatya'da jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınarak Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilen Karabulut cinayeti tüm ayrıntılarıyla itiraf etti. Bir çocuk annesi olan Karabulut'un verdiği bilgiler doğrultusunda jandarma bu kez birlikte yaşadığı 35 yaşındaki Engin Akkuş ve kuzeni Aykut Işık'ın peşine düştü. Işık Erzincan'da saklandığı evde yakalanırken, asker kaçağı olan Engin Akkuş'un ise Tekirdağ'daki yol kontrolü sırasında gözaltına alındığı ve Çorlu Askeri Cezaevi'ne konulduğu ortaya çıktı.

PARASI İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Yapılan sorgulamada, öldürülen Ramazan Aktaş'ın sık sık Yıldız Karabulut'un çalıştığı müzikhole gittiği, inşaat işleri yapan Aktaş'ın zengin olduğunu düşünen katil zanlılarının, parası için öldürme planı yaptığı belirlendi. Yıldız Karabulut'un yakınlık gösterdiği Aktaş'la buluşmak için randevulaştığı, otomobildeki buluşmadan kısa süre sonra da olay yerine gelen birlikte yaşadığı Engin Akkuş ve kuzeni Aykut Işık tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğü ve cebindeki 700 YTL ve telefonunu aldıkları saptandı.

Zanlılardan Yıldız Karabulut ve Aykut Işık, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler