İşsizlik Sorunu Siyaset Üstü Değerlendirilmelidir

TÜİK’in Haziran 2020 tarihinde yayınlamış olduğu istatistiklere göre Türkiye’deki işsizlik oranı %13,4’dür. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç işsizlik oranı ise %26,1’dir. 17 Nisan 2020 tarihinde alınan karar kapsamında işverenlerin işçileri işten çıkartması yasaklanmıştı. Bu yasağın sona ermesinden sonra işsizlik oranlarının artması söz konusu olabilir çünkü koronavirüs hizmet sektörü başta olmak üzere birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi.

Her geçen gün artan işsizlik oranlarının özellikle gençlerde tek haneli rakamlara indirilebilmesi için tüm siyasi partilerin bir araya gelerek işsizlik sorununu siyaset üstü değerlendirip ülkemizin refah düzeyinin artması için yeni bir strateji ortaya koyması gerekmektedir. Liseden ya da üniversiteden mezun olan gençlerimizin işsizlik ile mücadelesinde psikolojik olarak yıprandığını ve virüs sürecinde bu yıpranmanın etkisinin çok daha olumsuz olduğunu görmekteyiz. İşsizlik sorunu ile ilgili aktif işgücü politikalarının arttırılması ve gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi için yeni bir strateji ortaya koyulması yerinde bir çalışma olacaktır.

Kömür Ödemelerinin Dolar Kuru Üzerinden Yapılması Yasaklanmalıdır

Önümüz kış ve ilimizde halen doğalgaz gelmeyen mahallelerimiz, ilçelerimiz bulunmakta. Bu bölgelerde yaşayan insanlar ısınma ihtiyacını soba ya da kömür kalorifer ile sağlamakta. Oransal olarak baktığımızda sobalı ev sayısı kömürle ısınan ev sayısına göre daha az sayıda. Halkın kış aylarında ısınma sorununu çözebilmesi için kış gelmeden kömürünü alması gerekiyor. Birçok insan henüz kömürünü almadı ya da alamadı çünkü dolar kurundaki yukarıya doğru olan hızlı yükselişin anlık değişimler olduğunu ve dolar kurunun düşeceğini varsaydı. Fakat geldiğimiz noktada halkın beklentisi gerçekleşmedi. Sorunumuz dolar ve eurodaki yükselişler değil. Sorunumuz halkın temel ihtiyacı olan ısınma ihtiyacını karşılamak için aldığı kömürü dolar kuru üzerinden satın alması. Bence bu işe geç olmadan çözüm bulunmalı ve kömür alımı için TL para birimi kurdan bağımsız olarak belirlenmelidir. Evet kömür satan firmaların kömürü dolar kuru üzerinden aldığının ben de farkındayım fakat depoda bekleyen kömürün kur ile bir ilgisi olmasa gerek.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü’nü Bekliyor

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ali AYVAZOĞLU Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandıktan sonra Trabzon’a müdür ataması yapılmadı. Ali Bey Trabzon’a bir renk katmış ve işbirliği içerisinde çalışma kültürünü yaygın hale getirmişti aynı başarısını Ankara’da da sergiliyor. Virüs sürecinde tedbirlerini alarak Ankara’nın daha öncesinde hiç duymadığımız doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını gün yüzüne çıkartıyor. Sosyal medyadan takip ettikten sonra Ankara’daki dostlarımızla da sohbet ettik ve Ali Bey’in Ankara’yı hep hatırladığımız gri renkten çok renkli bir hale getirdiğini duyduk. Ulusal basında çıkan haberler kendini iyi bir şekilde donatmış bir insanın başarısına asla gölge düşürmemeli diye düşünüyorum. Asıl konu şu tabi; Ali Bey Ankara’ya gitti ve bir ivme kazandırdı. Peki virüs sürecinden en fazla etkilenen ve herhangi bir planlama yapılmazsa etkileri daha uzun sürecek olan Trabzon’umuza halen bir İl Kültür Turizm Müdürü neden atanmadı? Kış yaklaşıyor ve gelecek dönem için planlamaların şimdiden yapılması gerekiyor. Umarım tez zamanda görevi layıkıyla yapacak müdürümüz ilimizle buluşur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Eroğlu Arşivi

Trabzon’u ancak usta şampiyon yapar

23 Eylül 2019 Pazartesi 09:02