Prof.Dr. Osman Bektaş

Prof.Dr. Osman Bektaş

Doğu Karadeniz bölgesi fay sistemi hareketlendi!

Doğu Karadeniz bölgesi fay sistemi hareketlendi!

Doğu Karadeniz bölgesi fay sistemi hareketlendi!

*Dün gece saat 00.37’de Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde Kandilli verilerine göre 4,3 büyüklüğünde, yerin 7,34m derinliğinde bir deprem meydana geldi.

*Deprem Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde AFAD verilerine göre 4,2 büyüklüğünde gerçekleşti.

*Deprem, Bayburt, Rize, Trabzon ve Gümüşhane'de hissedildi.

*Deprem Doğu Karadeniz Bölgesine ait Kuzey Anadolu Fay’ının tali kuzey kolu üzerinde gerçekleşmiştir.

*Doğu Karadeniz sahil şehirlerinin (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ) çevreleri aktif deprem üreten faylarla çevrilmiştir.

*Bu aktif faylar: Erzincan’dan geçen Kuzey Anadolu Fayı, Erzurum Narman istikametinde uzanan Kuzeydoğu Anadolu Fayı ve Karadeniz sahilinden 10km kadar açıktan geçen Karadeniz Faylarıdır.

*Bu sıralanan aktif fayların zaman içerisinde birbirlerini tetikleme olasılıkları vardır.

*Yeni Deprem tehlikesi haritasına göre bu deprem üreten fayların bir bütün olarak bölgede oluşturabileceği en büyük deprem tehlikesi yaklaşık 6,6 kadardır. Bu da 1968 yılında Karadeniz sahilinde, Bartın’da oluşan depreme karşılık gelir.

*Ancak Sahil kesimlerde zemin ve jeolojik koşullara göre bu deprem büyüklüğü 3-4 kat daha fazla büyüyebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof.Dr. Osman Bektaş Arşivi

Trabzon Valiliği'ne açık mektup

08 Ağustos 2023 Salı 17:57

Zorunlu açıklama

02 Mart 2023 Perşembe 15:38

Doğu Karadeniz bölgesi depreme hazır mı?

17 Ağustos 2022 Çarşamba 14:14

Sahil dolgularının akıbeti?

18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:52