Ocakbaşı

Ocakbaşı

Neden Trabzonlu Teknik Adam

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yazılarıma yapılan tüm yorumları ve bana gelen tüm mailleri çok dikkatlice okuyorum.

Son yazdığım yazıma da çok sayıda yorumlar ve mailler aldım. Bir çoğu beni eleştiriyor. Hem de acımasız eleştiriler var..

Bana yapılan eleştirilerin odağında Trabzonspor'un Trabzon'dan yönetilme mantığına ve Trabzonlu hocaların çalıştırmasına karşı olmak.

Bunun için Giray Bulak ismi bu kadar tepki aldı. Şenol Güneş, Sadi Tekelioğlu, Hüsnü Özkara, Kadir Özcan, bu takıma 4 şampiyonluk kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı isimleri de inanıyorum ki, Giray Bulak kadar tepki alacaktır.

Eleştirilerde neredeyse yabancı hoca, yabancı futbolcu, hatta belki de yabancı başkan veya yönetim sevdası Trabzonluların önüne geçmiştir.

Neden Trabzonlu Teknik direktör istiyorum?

Trabzonspor'u Türkiye de Fatih Terim veya Mustafa Denizli çalıştırmıyorsa Trabzonlu Şenol Güneş, Giray Bulak, Sadi Tekelioğlu, Hüsnü Özkara, Kadir Özcan, Hami Mandıralı, Metin Diyadin, hatta ve hatta bu takıma 4 şampiyonluk kazandıran yaşlı kurt Ahmet Suat Özyazıcı çalıştırsın. Bunlar çalıştırırken de en az Ersun Yanal ve Ziya Doğan kadar da sabredilsin ve desteklensin.

Çünkü, Trabzonspor'un 6 şampiyonluğunda da Trabzonlu Teknik Direktörlerin imzası vardır. Yani Trabzonspor efsanesini yaratanlar ve bugün genç neslin gururla tuttuğu takımı ortaya çıkaranlar Trabzonlu teknik adamlardır. Trabzonspor'un şampiyonluk dışında en başarılı dönemi de yine Şenol Güneş'in önderliğindeki 1995-96 sezonuna rastlaması tesadüf olamaz.

Yabancı hoca olursa kim olmalı?

Öncelikli tercihim Trabzonlu hocalar olmasına rağmen bunun mümkün olmadığı dönemlerde vardır. Bir aö önceki durum gibi. Bu durumda da Trabzonspor'u Türkiye dışından bir teknik direktörün çalıştırmasını isterim. Bunun için Almanları, Hollandalıları. Belçikalıları tercih ederim. Çünkü onlar Türklere karşı daha bir sevecen, daha iç içedir, işlerini daha disiplinli ve sistemli yaparlar.

Ama gördüm ki Trabzonspor yönetimi hoca arayışlarını daha çok İngiltere, İspanya ve Fransa'dan arıyor. Bu ülke insanlarının Türklere bakışının soğuk olduğunu herkes bilir.

Nitekim önümüzde Del Busgeo ve Tigana(Beşiktaş) ile Aragones (Fenerbahçe), Sounes(Galatasaray) örnekleri varken neden yine aynı ülkeler diye beynimi zorluyorum ve diyorum ki o zaman gelin Trabzonlu hocaları alın.

Bakınız Fenerbahçe İspanyol Aragones'i kovup tekrar eski hocası Alman Duam'a döndü.

Bu bile birilerine bir şeyler anlatmıyor mu?

Trabzonspor'u neden Trabzon yönetsin?

Trabzonsppor'un Trabzon'dan yönetilmesini isterken, yöneticilerin hepsinin de mutlaka Trabzonlu veya Trabzon'da oturması gibi bir şart yoktur.Ama yönetim mekanizması kesinlikle Trabzon'da olmalıdır.
Yönetim mekanizmasının başında da Başkanlar olduğu için Başkanların Trabzon'da oturması daha fazla tercih edilmelidir. Eğer Başkanlar Trabzon'da oturuyorsa o zaman Teknik direktörler dışarıdan olabilir.
Ama yok Başkanlar İstanbul'da oturup kulübü yöneteceklerse o zaman Teknik direktörlerin mutlaka ve mutlaka Trabzon'dan olmalıdır.
Yine bakınız Trabzonspor'un şampiyonluklar dışındaki en başarılı sezonlarına.

1994-1995-1996 sezonları..
Başkan Faruk Özak Teknik Direktör Şenol Güneş(İkisi de Trabzon'da oturuyor) İki kez lig ikinciliği ve Türkiye kupası kazanılmış

2003 sezonu..
Başkan Özkan Sümer(Trabzon'da oturuyor) Teknik Direktör Samet Aybaba.. Türkiye kupası kazanılmış.

2004-2005 Sezonları
Başkan Atay AKTUĞ(Trabzon'da oturuyor) Teknik Direktörler Ziya Doğan ve Şenol Güneş, İki kez lig ikinciliği bir kez Türkiye kupası kazanılmış.
Bütün bu başarılar, başkanların Trabzon'da oturması fikrimin ne kadar gerçekçi olduğunu göstermektedir.
Bu sezonların dışında bir başarı var mı?
Öyleyse neden bu fikirleri savunanlara saldırılıyor?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.