İbrahim Değil

İbrahim Değil

Emekli aylıklarına ek zam yapılmasın

Bir parti önderi, genel seçimlerden önce tevazu gösterip "Yüzde 25 civarında oyumuz var." dedi. Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için başlattığı imza kampanyasında 1.544 imza toplayabildi. Bir araştırmaya göre, kampanyalara imza atmayanların 3'te biri, başıma bir şey gelir diye atmıyormuş. Haberim olsaydı ben bundan korkmaz, atardım. Karacaoğlan gibi deyiverelim gayri:

"Şu yalan dünyaya geldin geleli

Daha ne gelecek başına senin?.."

Sık sık imza kampanyası düzenleniyor. Çevreyi ve hayvanları koruma kampanyaları en çok ilgi görenler arasında. Bunlardan zaman zaman sonuç alındığı da oluyor. Öte yandan, hemen herkese imza kampanyası düzenleme hizmeti sunan Change.org sitesinin başka amaçları olduğunu düşünenler var. “Bu site insanların gazını alarak kitlelerin harekete geçme kabiliyetini öldürüyor” diye düşünen bir yurttaş, "Change.org sitesi kapatılsın" konulu imza kampanyası düzenledi. "Sitemizin tanıtımına katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz." diye yanıtladılar kendisini.

Bu sitede düzenlenen imza kampanyalarına göz attım biraz. "Emekli aylıklarına ek zam yapılsın" konulu kampanyaya bir yılda emeklilerin yüzde 1'i bile imza vermemiş. Aklıma Aziz ustanın bir öyküsündeki ihtiyarın sözü geldi: "Ben yapacağımı bilirdim de ah, şu istikbalim olmasa!.."

"Kız istemek, kız almak, vermek ifadelerini dilimizden çıkaralım" konulu imza kampanyasına kız tarafı da oğlan tarafı da pek ilgi göstermemiş. Bu kampanya, kadından eşya gibi söz edilmesine karşı haklı bir tepki. Ama bir “zihniyet değişikliği” imzayla olacak gibi değil.

Başka imza kampanyaları da gördüm:

Modifiye suç olmaktan çıkarılsın. (Doğan görünümlü Şahin, konunun masum bir örneği.)

Batman ilimizin sınırları yarasa adam Batman şeklinde yeniden çizilsin. Ünümüz artar, turist murist çekeriz.

Müzisyen Alex'in sakal bırakması yasaklansın. Sinirimizi bozuyor... filan.

Biz yine kendimizi ciddiyete davet edelim.

Birkaç yıl önceki meclis başkanı, "Laiklik yeni anayasada olmamalı" demişti. İddiaya göre Ana Muhalefet'ten bir vekil, bu eşsiz fikrin sahibini istifaya davet etmek için imza kampanyası başlatmış. Sonra parti başkanından fırça yiyince de imzaları yırtıp atmış...

Ne diyelim? Selam olsun insan için, hayvan için, doğa için, laiklik için, ülkemizin yücelmesi için mücadele edenlere!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum