Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Bjelica döneminden esintiler!

Abdullah Hoca'nın gelişiyle skorlar gelmeye başlasa da oyun olarak henüz net olarak taşlar yerine oturmuş değil. Trabzonspor, 3-3 berabere kaldığı Sivasspor maçında bunun sıkıntısını yaşadı.

Hoca, milli takımdan formada dönen Bakasetas'a yer açabilmek adına merkezde kullandığı Berat-Mendy ikilisini bozup, Berat'ı kulübeye çekerek Bakasetas'a şans verdi.

Evet, Mendy ve Berat ikilisi orta alanda yaratıcılık anlamında beklenen katkıyı veremiyor ve sürdürülebilir bir ikili değil. O bölgeye çok kaliteli, oyun kurma görevini üstlenecek bir 8 numara gerek.

Bjelica da çok kez Bakasetas'ı merkezde kullandı. Trabzonspor, Bakasetas'ın merkezde oynadığı maçlarda çok kolay geçişler verdiği gibi, Bakasetas'tan beklenen performansı da alamıyor. Sivasspor maçında, Bjelica'nın oynattığı futboldan esintiler görür gibiydik. Abdullah Hoca'nın göreve geldikten sonra çıktığı 4 maçın aksine, merkezde çok yumuşak bir Trabzonspor izledik.

Bakasetas'ı 8 numarada kullanarak hem onu kaleden uzaklaştırıp en önemli özelliklerinden feragat etmiş oluyorsunuz hem de orta alanda bir 8 numara performansı alamıyorsunuz.

Her ne kadar sürdürülebilir bir ikili olmasa da, ara transfer dönemine kadar merkez ikili için en ideal isimler Berat-Mendy gibi görünüyor.

Öte yandan 8 numara eksiğinin bu kadar hissedildiği ortamda, transferin son günü ciddi bir bonservis bedeli ödenerek alınan Umut Güneş'in hem Bjelica hem de Abdullah Hoca tarafından bir dakika dahi kullanılmamış olması, farklı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Trabzonspor ara transfer dönemine kadar toplayabileceği maksimum puanları toplayıp, sezon arası mutlaka takıma eşik atlatacak kalitede birkaç dokunuş yapmalı. Bunların başında da bir 8 numara transferi geliyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.