Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Şenol Güneş Trabzonspor'a ne katar?

Trabzonspor'da Abdullah Avcı sonrası teknik adam konusunda yaşanan hareketli saatler sona erdi ve takımın başına, 11 yıl sonra yeniden Şenol Güneş geldi.

Abdullah Avcı'nın ayrılığı sonrası kısa sürede yeni teknik adam belli olsa da, bu kısa süre içinde ne denli hareketlilik yaşanabilecekse, Trabzonspor'da da o kadar sıcak süreçler yaşandı.

Fatih Tekke'nin ismi geçti, "bitti" denirken ibre Şenol Hoca'ya döndü. Nitekim son karar Şenol Güneş oldu ve hoca 11 yıl sonra yuvasına döndü.

İlk etapta şunu belirtmek gerek ki; Trabzonspor, efsaneleri ve kulübün değerleri arasında bir tercih yapmadı. Bugün görevi Şenol Hoca üstlendi, yarın bir başka değer bu şansı yakalayacaktır. Değerler üzerinden bir karşılaştırma, en başta Trabzonspor'a zarar verecektir. Bu nedenle, bu tür tartışmalardan uzak durmakta fayda var.

Şenol Hoca'ya bir kesimin ciddi bir tepkisi vardı. Ki bu anlaşılabilir bir tepkidir: Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde bazı açıklamaları nedeniyle tepkiler oluşmuştu. Bunun altında yatan sebebi iyi tespit etmek gerek: Trabzonspor taraftarı, efsanesi olarak gördüğü Şenol Hoca'yı, fazlasıyla sevdiği için farklı renklere yakıştıramadı. Dolayısıyla da bir tepki söz konusuydu.

Şenol Hoca'nın ismi açıklanana kadar belli bir kesim tepkisini sürdürdü. Ancak iş resmiyet kazandıktan sonra, efsaneyi yeniden bordo mavili çatı altında gören birçok kişinin kalbinin yumuşadığını düşünüyorum. Çünkü Şenol Hoca'ya olan tepkiler bir nefretin değil, farklı yere yakıştıramamanın ürünüydü.

Şenol Hoca teknik adam yapısı itibarıyla birçok kez elindeki kadrodan maksimumunu almış, umulmadık futbolculardan ekstra katkılar alabilmiş ve Türk futboluna önemli isimler kazandırmış bir teknik adam. Bu yönüyle Trabzonspor'a sadece sahada başarılı sonuçlar değil, aynı zamanda yeni değerler kazandırmayı da vadediyor. Mevcut kadroda değerine değer katabilecek, potansiyeli olan futbolcular var. Hocanın varlığı, takım kadar hedefi olan futbolcuların kariyeri açısından da bir fırsat olacaktır.

Trabzonspor artık bir süreci geride bıraktı ve yeni bir sayfa açtı. Bundan sonrası için geçmiş tartışmalara bir sünger çekip, geleceğe bakmak Trabzonspor'un menfaatlerine olacak.

Şenol Hoca ile birlikte daha fazla kenetlenen ve tribünlere keyif veren bir takım izleyeceğimizi, yönetim bazında ekonomi anlamında atılan olumlu adımların sahada da benzer şekilde tezahür ettiğini göreceğimizi umuyorum.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum