Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzon turizmde kan kaybediyor

Trabzon'da turizm sezonu, beklentilerin çok uzağında bir hareketlilikle devam ediyor.

Körfez ülkelerinden eklenen yeni direkt seferlerle sezonun çok daha hareketli geçmesi beklenirken, özellikle geçtiğimiz yıllara oranla çok daha durağan bir sezon yaşanıyor. Bunu sokakta da, turistik alanlarda da gözlemlemek mümkün.

Daha önceki köşe yazılarımızda da ifade etmiştik ki, şayet Trabzon'da turizm planlı hale getirilmezse, 3-5 yıl içinde bitme noktasına kadar gelecek.

Son dönemlerde Trabzon'un çevre illerine bir yönelme olduğu ifade ediliyor ancak o illerde de planlı bir turizmden bahsetmek mümkün değil.

Hem Trabzon hem de Karadeniz illerinde turizm sadece "para" olarak görülmeye devam ederse, "şöyle bir dönem yaşandı" denerek geçip gidecek gibi görünüyor.

Şu anda, Trabzon'da turizmden elbette birileri kazanıyor ancak ortadaki plansızlık, sadece turistlerin değil, en az onlar kadar, belki de daha fazla yerli halkın da canını yakıyor. Zaten ülke genelinde bir ekonomik problem mevcutken, Trabzon'da turizmin doğru dizayn edilememesi, beraberinde getirdiği yükle birlikte insanların da canını yakıyor.

Turizmi ya daha oturaklı ve planlı hale getireceğiz. Ya da bu gidişle turizme, -şu haliyle ne kadar turizm denebilirse- çok uzun sürmeden veda etmek durumunda kalacağız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum