Trabzon'da turizm sezonu, beklentilerin çok uzağında bir hareketlilikle devam ediyor.
Körfez ülkelerinden eklenen yeni direkt seferlerle sezonun çok daha hareketli geçmesi beklenirken, özellikle geçtiğimiz yıllara oranla çok daha durağan bir sezon yaşanıyor. Bunu sokakta da, turistik alanlarda da gözlemlemek mümkün.
Daha önceki köşe yazılarımızda da ifade etmiştik ki, şayet Trabzon'da turizm planlı hale getirilmezse, 3-5 yıl içinde bitme noktasına kadar gelecek.
Son dönemlerde Trabzon'un çevre illerine bir yönelme olduğu ifade ediliyor ancak o illerde de planlı bir turizmden bahsetmek mümkün değil.
Hem Trabzon hem de Karadeniz illerinde turizm sadece "para" olarak görülmeye devam ederse, "şöyle bir dönem yaşandı" denerek geçip gidecek gibi görünüyor.
Şu anda, Trabzon'da turizmden elbette birileri kazanıyor ancak ortadaki plansızlık, sadece turistlerin değil, en az onlar kadar, belki de daha fazla yerli halkın da canını yakıyor. Zaten ülke genelinde bir ekonomik problem mevcutken, Trabzon'da turizmin doğru dizayn edilememesi, beraberinde getirdiği yükle birlikte insanların da canını yakıyor.
Turizmi ya daha oturaklı ve planlı hale getireceğiz. Ya da bu gidişle turizme, -şu haliyle ne kadar turizm denebilirse- çok uzun sürmeden veda etmek durumunda kalacağız.
Tabi kaybeder gelen turistleri kazıkların, hakaretler ederseniz, Arap, Rus,... diye beğenmezsen olacağı budur. Umarım gelen leri sadece para babası görmeyip insan olacakta görürsünüz.
Yanıtla (0) (0)Daha beter olacak aç gözlü sonradan görme doyumsuz esnaf bunu bu hale getirdi turizim Trabzon'a yaramadı malesef dürüst esnaf yok gibi bu bölgede hepsi fırsatçı olmuş yapacak bir şey yok
Yanıtla (2) (0)Bem şehrimde arap turist istemiyorum. NOKTA
Yanıtla (0) (5)İngiliz verelim
Yanıtla (3) (0)Böyle giderse çok değil 3 sene sonra Trabzon'a hiç gelen olmaz esnaf halk hepsi bilinçsiz.
Yanıtla (1) (0)Gelen turistleri Arap vs yolunacak kaz gibi görürseniz çok daha turist beklersiniz. Geçmişte ruslar gibi
Yanıtla (11) (0)malesef yönetenlerimiz hiç bir şekilde kafa yorup daha çok ne yapabilirizi düşünemiyor sadece bireysel bir şekilde durum ilerliyor oda bir yere kadar,çağdaş turizim anlayışı sıfır.hani deveye sormuşlar oda nerem doğruki demiş ya işte O misal
Yanıtla (6) (1)