Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da yeni transferler ne vadediyor?

Trabzonspor, yeni sezon öncesi rakiplerine oranla transferde elini daha çabuk tutuyor.

Nwakaeme, Ozan Tufan, Dragus, Lundstram, Barisic ve Cihan Çanak transferleri KAP'a bildirildi.

Şimdiden 6 oyuncunun transferinin tamamlanması, alınacak futbolcular için bir planlama olduğunun göstergesi. Ancak Trabzonspor'da gelecek oyuncular kadar gidecekler de kilit konumda. Özellikle de yeni sezonda yabancı sayısının 12'ye düşeceğini göz önüne alınca, gidecek futbolcular konusunda Trabzonspor'u ciddi bir mesai bekliyor.

Transfer edilen 6 futbolcuya bakınca; Cihan Çanak'ı bir kenara koyarsak, kısa vadede fayda alınmak istenen futbolcular. Şüphesiz bunların yanında, ileriye dönük futbolcular da alınacaktır.

6 futbolcu da kalite açısından olumlu ancak ciddi de maliyetler söz konusu. Başkan Doğan'ın da dediği gibi, futbolcuların maaşlarının ödenmediği ortamda yeterli verimi almak mümkün değil. Bu noktada, Trabzonspor'un altından kalkamayacağı yeni mali yükleri omuzlama lüksü yok. Dolayısıyla, yönetimin maaş ödeme konusunda güçlük çekilmeyecek bir planlamayla hareket ettiğini umuyorum.

Bireysel olarak bakıldığında, futbolcular takıma kalite getirecek. Fakat futbolda, sahaya 11 tane iyi oyuncuyu sürmek yetmiyor. Maharet, özellikleri itibarıyla birbirini tamamlayacak oyuncuları yan yana getirebilmekte. Daha önce iyi oyuncuların yan yana geldiği ancak acı tecrübelerin elde edildiği sezonlar da gördük. Dolayısıyla, alınan isimler kaliteli olsa da, sahada yan yana geldiklerinde birbirlerini ne kadar tamamlayacaklar? Bunu da zaman gösterecek.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum