Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Ekrem İmamoğlu, Mustafa Bıyık ile ne konuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit düşen Trabzonlu Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine ve mezarına ziyarette bulunmak üzere 15 Eylül Pazar günü Trabzon'a geldi.

İmamoğlu, Köprübaşı ilçesine giderek şehit Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ailesine taziyesini iletip, şehidin mezarı başında dualar okudu.

imamoglu1.webp

Köprübaşı ilçesinden ayrıldıktan sonra Yomra'ya geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile belediyede bir araya geldi. İkili bir görüşme olmazken, belediyede kalabalık bir ortamda kısa süreli sohbet gerçekleşti.

Mustafa Bıyık, başta Hürriyet Parkı'nın yapımı olmak üzere Yomra Belediyesi'ne birçok konuda yardımcı olan İmamoğlu'na teşekkürlerini sundu. İmamoğlu da Yomra Belediyesi'ne desteklerinin süreceğini Mustafa Bıyık'a iletti.

biyik-imamoglu.webp

Ekrem İmamoğlu'nun ziyareti, yoluna bağımsız olarak devam eden Mustafa Bıyık'ın CHP'ye geçeceği dedikodularını artırırken, Yomra Belediyesi'nde yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmedi.

Her ne kadar, Ekrem İmamoğlu'nun Yomra Belediyesi'ne yaptığı ziyarette, Mustafa Bıyık'ın CHP'ye katılması gündeme gelmese de, Bıyık için CHP seçeneğinin en güçlü ihtimallerden biri olduğunu tespit etmek zor değil. Süreç neyi getirir bilinmez ancak önümüzdeki dönemde bu konuda bir gelişme yaşanırsa, pek de sürpriz olmayacak.

biyik-imamoglu-1.webp

Öte yandan Mustafa Bıyık'ın; Trabzonlu siyasetçiler, belediye başkanları ve bürokratlarla kurduğu diyaloğa da dikkat çekmek gerek. 2019 yılında bu yana, belediye başkanı olduğu süreçten itibaren parti fark etmeden Trabzonlu isimlerle iyi ilişkiler kurdu. Bunu da "Ben Trabzon milliyetçisiyim" diyerek tanımladı. Hatta İYİ Parti'den tam anlamıyla koptuğu süreç de, yine Trabzonlu olan Koray Aydın'ın genel başkanlık yarışına girdiği ve seçimi kaybettiği genel kurul sonrası oldu.

Yomra, yerel seçim döneminde en çok konuşulan ve sonucu merak edilen ilçelerden biriydi. Seçim bitti fakat Mustafa Bıyık'ın İYİ Parti'den ayrılığı sonrası Yomra'daki hareketlilik bitmedi. Bakalım, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık önümüzdeki süreçte nasıl bir yol haritası izleyecek...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum