Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor'da Avcı'nın Bjelica ile ortak derdi!

Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın ikinci dönemindeki ilk yenilgisini Kayserispor'a karşı aldı. Skor kadar oyun da Trabzonspor adına olumsuzdu.

Sivasspor maçındaki savruk ve orta alandaki yumuşak takımı Kayserispor maçında da gördük.

Belki çok sık tekrar ediyoruz ancak Trabzonspor, orta alanda doğru kurguyu sağlayana kadar tam anlamıyla oturmuş bir oyun anlayışına sahip olmayacak.

Trabzonspor, oyunu orta alanda yönetecek ve takımı çekip çevirecek bir 8 numaranın eksikliğini Kayserispor maçında da fazlasıyla hissetti.

Bakasetas, 8 numarada bir çözüm olmadığı gibi Abdülkadir Ömür de o bölgede çok parlak performanslar vermiyor. Abdullah Hoca, Sivasspor maçında Bakasetas'ı, Kayserispor maçında ise Ömür'ü 8'de değerlendirdi. O bölge için bir arayış var ancak her iki oyuncu da o ihtiyacı karşılayamıyor. Hatta bu ısrarlar, hem Ömür hem de Bakasetas'ı ideal pozisyonlarındaki performansından da uzaklaştırdı.

ts-kayseri-mac-3-002.webp

Bjelica görevde kaldığı süreçte 8 numarada arayışa girmişti. Başta Bakasetas olmak üzere farklı seçenekleri o bölgede denemişti. Abdullah Hoca da bir arayışta. Bjelica bu sorunu çözemeden gitti. Peki, Abdullah Hoca eldeki oyuncularla kalıcı bir çözüm bulabilir mi? Çok zor. Çünkü, niteliğini ve yeterliliğini bir kenara koyalım, Trabzonspor'da sayıca bile 8 numara eksiği var. Eldeki tek 8 numara orijinli oyuncu Umut Güneş.

Her ne kadar üretkenlik adına fazla katkı sağlamasalar da eldeki oyuncuları göz önüne alınca, sezon arasına kadar merkezdeki en ideal ikili Berat ve Mendy gibi görünüyor. Mendy'nin cezasının bitmesiyle, muhtemelen Gaziantep maçında bu ikiliyi yeniden izleyeceğiz.

Trabzonspor, sahada bir takım görüntüsü veremeyince bireysel performansları tartışmak da pek mümkün olmuyor. Hemen hemen her oyuncunun kendi performansı ve potansiyelinden çok uzak olduğu bir görüntü ile karşı karşıyayız.

avci-ilk-kez-kaybetti-1.webp

Abdullah Hoca da maç sonu basın toplantısında transferi işaret ederek takımın kalitesini yukarı çekmekten bahsetti. Sezon arası sayıca çok transfer yapmak yerine birkaç tane nokta atışı transfer yapmak çok daha makul. Trabzonspor'un takım kalitesini yukarı taşıyacak, doğrudan 11 oynayacak 2-3 oyuncuya ihtiyacı var. Her ne kadar şampiyonluk yarışı uzak görünse de, en azından yeni sezona oturmuş bir kadro ile girmek ve sezonun kalan kısmında daha keyifli bir takım görmek mümkün.

Trabzonspor'un, kulüp ekonomisini de göz önüne alınca sezon arası transferlerinde sezon başında yaptığı hataları yapma lüksü yok.

Yönetimin, saha dışında ekonomik anlamda kulübü rahatlatmak adına yoğun şekilde emek verdiği bir gerçek. Ancak saha sonuçları yolunda gitmediği takdirde taraftara bu durumu izah etmek mümkün olmayacaktır. Bu sebeple saha sonuçlarını da yolunu koymak bir mecburiyet.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum